BVB Peste o treime din rulaj, asigurat de titlurile Romgaz

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 septembrie 2018

Peste o treime din rulaj, asigurat de titlurile Romgaz

Lichiditatea înregistrată în ultima zi de tranzacţioare a săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 40,63 milioane de lei, în apropierea valorii medii consemnate în acest an, de circa 41,2 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au detaliat, în raportul zilnic al societăţii, imaginea de vineri a şedinţei de tranzacţionare: "Evoluţii preponderent des­cendente ale indicilor BVB, variaţiile fiind cuprinse între -0,2% pentru indicele BET şi +0,11% în cazul BET-BK.

Astăzi (n.r. vineri) avem un tablou inversat al zilei de ieri (n.r. joi). Astfel, dacă în şedinţa anterioară doar BET-BK şi BET-FI au înregistrat scăderi, astăzi (n.r. vineri) numai cei doi indici au avut parte de aprecieri.

În ultima şedinţă a săptămânii, valoarea tranzacţiilor a fost de 8,75 milioane euro, cu un aport de aproape 35% din partea tranzacţiilor cu acţiuni Romgaz (SNG). La nivelul indicelui BET s-au remarcat titlurile Transgaz (TGN) cu o apreciere de 0,83%, iar la polul opus avem acţiunile MedLife (M) care au avut o scădere de 1,82%.

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNG, cu transferuri în valoare de 14,3 milioane de lei, ultima cotaţie a producătorului de gaze naturale fiind de 32,7 lei, în scădere cu 0,15%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile Fondului Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa bursieră la preţul unitar de 0,9 lei/acţiune, în depreciere cu 1,1%, valoarea tranzacţionată cu titlurile emitentului însumând 11,9 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 14 lei, în scădere cu 0,14%, pe fondul unei valori transferate de 3,15 milioane de lei.

Locul al patrulea al acestui top a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), ultima cotaţie a instituţiei de credit fiind de 2,36 lei, în apreciere cu 0,21%, valoarea tranzacţiilor realizate cu titlurile societăţii fiind de 2,6 milioa­ne de lei.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrat un singur transfer, cu acţiunile BRD, însumând 1,53 milioane de lei, la preţul unitar de 14,12 lei/acţiune, cu 0,71% peste referinţă.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o depreciere de 0,16% în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a consemnat o retragere de 0,05%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a crescut cu 0,05%, iar indicele sectorului energetic BET-NG a avut o scădere de 0,01%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electroputere" (EPT): +4,55%

2. "Amonil" (AMO): +3,33%

3. "Patria Bank" (PBK): +2,91%

4. "Alro" (ALR): +2,62%

5. "SIF Muntenia" (SIF4): +1,87%

______________________

Topul celor mai mari scăderi

1. "TMK - Artrom" (ART): -7,73%

2. "Oltchim" (OLT): -3,75%

3. "Oil Terminal" (OIL): -2,19%

4. "MedLife" (M): -1,82%

5. "Alumil" (ALU): -1,34%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb