ZIARUL BURSA

10 septembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
"Fiscul ne fură"

AVOCATUL GRAŢIELA BÂRLĂ: "Fiscul ne fură"

Macroeconomie / 10 septembrie 2018

Fiscalitatea din ţara noastră este o problemă ucigătoare, plină de nereguli, de texte de lege ambigue, care nu sunt publice, dar sunt folosite ca şi cum ar exista, ne-a spus avocatul Graziela Bârlă, care susţine: "Există un soft de calculator, nepublic, la care au acces doar câţiva funcţionari ai Fiscului. Acest soft a fost emis în baza Ordinului 2144/2008, al unui ministru de Finanţe, nu este publicat în Monitorul Oficial, dar este folosit şi, în baza lui, un operator de calculator modifică datele fişei fiscale, în sensul în care ia sau adaugă datorii, fără ca ele să fie reale".

Reporter: Sunteţi unul dintre avocaţii care îşi practică meseria fără să se limiteze la legea internă. Cum este să activaţi în segmentul dreptului comunitar?

Graziela Bârlă: De ani buni am devenit şi avocat al Ambasadei Franţei la Bucureşti şi am fost în contact cu probleme comunitare mai degrabă decât cu cele româneşti.

Liviu Tudor, preşedinte şi fondator Genesis Property: "Noi rămânem concentraţi în continuare pe îmbunătăţirea serviciilor şi a gradului de satisfacţie a angajaţilor chiriaşilor, întrucât aceştia nu se mai mulţumesc să aibă în apropierea biroului doar restaurant, cafenea şi sală de sport. Oamenii îşi doresc să le fie livrată o experienţă, vor să aibă acces la activităţi comunitare, să fie conectaţi atât în lumea digitală, cât şi în cea reală".

BURSA CONSTRUCŢIILOR / ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA Piscină de 1,5 milioane euro, într-un complex de birouri

Emilia OlescuCompanii / 10 septembrie 2018

Investiţie Genesis Property în parcul de birouri West Gate Park, unde a fost construită şi o unitate de cazare  

Liviu Tudor: "Piaţa birourilor trebuie să crească organic, nu din relocări ale multinaţionalelor"

Este nevoie ca piaţa de birouri să creas­că organic şi să aibă chiriaşi noi, nu din relocări ale multinaţionalelor, consideră Liviu Tudor, preşedinte şi fondator Genesis Property. Domnia sa ne-a declarat: "Este de urmărit cum vor fi ocupate noile spaţii de birouri anunţate - peste 217.000 mp de birouri noi.

Afirmaţia că BNR controlează economia României ar putea fi considerată un truism.

Control şi presiuni de catifea de la banca centrală

Gheorghe PipereaBănci-Asigurări / 10 septembrie 2018

Gheorghe Piperea

Afirmaţia că BNR controlează economia României ar putea fi considerată un truism. Afirmaţia că o controlează nociv ar putea fi considerată şocantă, dacă pentru ea nu ar da mărturie milionul de faliţi rezultat din creditarea prădătoare permisă de BNR băncilor comerciale, precum şi sutele de mii de foşti patroni de IMM care şi-au pierdut afacerile şi averea din cauza conjuncturilor şi trendurilor maligne create de BNR, uneori din intenţie malefică, alteori din prostie crasă.

Patru firme au depus oferte pentru activele nevândute ale Oltchim

Patru firme au depus oferte pentru activele nevândute ale Oltchim

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 10 septembrie 2018

Gheorghe Piperea: "Preţurile oferite acum sunt mult mai mari faţă de cele de anul trecut" 

Patru firme au depus oferte indicative privind activele Oltchim (OLT), rămase nevândute în urma primului proces de vânzare, respectiv Divizia Petrochimică Bradu (Pachetul 8), Instalaţia Anhidridă Ftalică din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 9) şi, parţial, Instalaţia PVC II din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 7), informează combinatul petrochimic din Râmnicu Vâlcea printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Riscul de nerambursare a creditelor - ridicat, mai ales în rândul populaţiei"

SONDAJ BNR: "Riscul de nerambursare a creditelor - ridicat, mai ales în rândul populaţiei"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 10 septembrie 2018

Riscul de creştere a costului de finanţare ca urmare a majorării ratei dobânzii şi/sau a deprecierii monedei naţionale devine primul risc sistemic, conform BNR  

Banca Centrală: "Cel de-al şaselea risc sistemic ridicat este riscul asociat inovaţiei financiare şi provocărilor la adresa securităţii cibernetice"

Cele mai recente evaluări la nivelul UE privind evoluţia riscurilor şi vulnerabilităţilor la adresa stabilităţii financiare indică drept riscuri cu potenţial sistemic modificarea primei de risc pe pieţele financiare internaţionale, situaţia bilanţieră şi profitabilitatea scăzută a instituţiilor financiare, provocările privind sustenabilitatea datoriei sectorului public şi a celui privat, precum şi lichiditatea şi efectul de contagiune dinspre sectorul bancar paralel către sistemul financiar, arată BNR.

"Un viitor digital înseamnă mai multe companii inovatoare"

DIANA NIKOLAEVA, IVSC: "Un viitor digital înseamnă mai multe companii inovatoare"

Mihai GongoroiCompanii / 10 septembrie 2018

Transformarea digitală motivează puternic tranzacţiile, iar trecerea la un viitor digital înseamnă că vom vedea din ce în ce mai multe companii inovatoare şi bazate pe tehnologie, consideră Diana Nikolaeva, partener Transaction Advisory Services Ernst & Young Bulgaria şi membru al Business Evaluation Board la International Valuations Standards Council (IVSC).

Predăm lecţii de "sport, sănătate şi bani" în exterior!

D.N.Sport / 10 septembrie 2018

Ministrul tineretului şi sportului Ioana Bran a participat la Forumul Economic de la Krynica (Polonia), unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa. Potrivit ministerului, la eveniment au participat peste 4.000 de oameni, miniştri, politicieni, oameni de afaceri şi zeci de jurnalişti.

An şcolar nou, probleme organizatorice vechi

EDUCAŢIE An şcolar nou, probleme organizatorice vechi

Octavian DanCultură / 10 septembrie 2018

Astăzi începe un nou an şcolar. Există entuziasm, la cei mai mici elevi, dar şi multă teamă de posibilile schimbări, la cei mai mari. În continuare sunt probleme cu avizele de la ISU, cu toaletele (în ciuda unor programe demarate încă din primăvară), cu manualele (acum sunt noi şi suficiente, dar sunt pline de greşeli), cu dotarea şcolilor şi chiar cu accesul la apă curentă.

Este democraţia condamnată?

Cristian PîrvulescuEditorial / 10 septembrie 2018

Cristian Pîrvulescu

Ce legătură este între principiul dreptăţii, democraţie şi majoritate? Succesul electoral al mesajelor de extremă dreaptă face necesară o examinare a limitelor democraţiei şi a complicatei relaţii ale acesteia cu regula majorităţii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 10 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER 10 Septembrie 2018

Macroeconomie / 10 septembrie 2018

Producţia industrială din Germania şi-a temperat creşterea anuală şi în iulie 2018, până la 1,1%, de la 2,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 1,1%, după un declin de 0,7% în luna anterioară.

SAXO BANK: "Ţările emergente, în criză"

A.I.Macroeconomie / 10 septembrie 2018 /

Asistăm la începutul efectelor provocate de rotirea aceloraşi bani care au ajutat lumea să iasă din criza perioadei 2007 - 2008, notează Althea Spinozzi, specialist în titluri cu venituri fixe în cadrul Saxo Bank.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo