BVB Piaţa a crescut de peste trei ori

A.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 ianuarie 2006

Piaţa a fost şi ieri în creştere, indicii bursieri crescînd cu pes-te trei puncte procentuale. Cea mai accentuată creştere (4,26%) a avut-o, la fel ca şi marţi, sectorul societăţilor de investiţii financiare. În acelaşi timp, a crescut considerabil, de peste trei ori, valoarea totală a tranzacţiilor, ajungînd la 90,5 milioane RON. Au fost rulate ieri de patru ori mai multe tit-luri decît marţi.

La categoria SIF-urilor, cele mai lichide titluri au fost SIF 2 "Moldova" Bacău şi SIF 3 "Transilvania" Braşov. În timp ce SIF 2 a înregistrat cea mai mare valoare de tranzacţionare din cadrul categoriei (12,6 milioane RON), cotaţia SIF 3 a avut cea mai mare apreciere (5,4%).

Sectorul bancar a fost în creştere semnificativă şi ieri, cotaţiile celor trei instituţii bancare listate - "Banca Carpatica" (BCC), "BRD Groupe Société Générale" (BRD) şi "Banca Transilvania" (TLV) - apreciindu-se cu peste 1,5 puncte procentuale. Cea mai semnificativă apreciere au avut-o titlurile BRD, de 5,6%, în timp ce lichiditatea cea mai ridicată a fost înregistrată de TLV (un rulaj de 6,5 milioane acţiuni cu o valoare de 8,7 milioane RON).

Creşteri au fost înregistrate şi în sectorul petrolier, "Petrom" (SNP) crescînd cu 5,8%, iar "Rompetrol Rafinare" (RRC) cu 0,9%. Acţiunile SNP au fost cele mai lichide din piaţă, ieri fiind realizat un rulaj de peste 18 milioane RON. Volumele transferate sub simbolul RRC s-au ridicat la peste 59 milioane de titluri.

SNP "Petrom"

Şedinţa de tranzacţionare s-a deschis la preţul minim de 0,49 RON/acţiune şi a crescut în prima parte a zilei pînă la un maxim de 0,52 RON/acţiune. Cotaţia s-a stabilizat în jurul valorii maxime, pentru ca apoi să scadă uşor, preţul de închidere situîndu-se la 0,515 RON/acţiune. Cel mai semnificativ volum (1,15 milioane RON) a fost tranzacţionat în cea de-a doua parte a şedinţei, la valoarea de 0,51 RON/acţiune. Titlurile SNP au fost ieri liderul pieţei, cu un volum de peste 35,4 milioane de titluri rulate şi o valoare totală de 18 milioane RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb