BVB Piaţa, dominată de "deal"-uri de 21,4 milioane lei cu titluri "Romgaz"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 decembrie 2016

Piaţa, dominată de "deal"-uri de 21,4 milioane lei cu titluri "Romgaz"

55% din lichiditate, realizată prin aceste tranzacţii speciale

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, de două transferuri de tip "deal", realizate cu acţiuni "Romgaz" (SNG), care au însumat 21,45 milioane lei, adică 55% din volumul total, de 39,65 milioane lei (8,8 milioane euro).

Cele două tranzacţii au fost încheiate la preţul unitar de 24,7 lei, cotaţia SNG depreciindu-se cu 0,2%. Pachetul de 0,87 milioane de acţiuni transferate ieri reprezintă 0,22% din societate.

Şase dintre indicii BVB au încheiat şedinţa în urcare, în contextul în care rulajul total a fost mai mic decât vineri, când a fost înregistrată o lichiditate de 59 milioane de euro.

Pe piaţa "deal" au mai fost înregistrate două transferuri.

Unul dintre acestea, în valoare de 0,98 milioane de lei, a fost încheiat cu titluri "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), la preţul de 11,5 lei/acţiune, în creştere 0,17%.

O altă tranzacţie, de 0,96 miloane de lei, a fost realizată cu titluri "Banca Transilvania" (TLV), acţiunile emitentului scăzând cu 0,42%, la preţul de 2,385 lei/unitate.

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Şedinţa de luni a început în ofensivă la BVB, însă către final blue chip-urile au bătut în retragere, trimiţând indicele BET către nivelul de referinţă al şedinţei anterioare. Aşadar, s-a consemnat o evoluţie mixtă, care însă nu a ştirbit din lichiditatea cu care ne-am obişnuit în ultima perioadă. În total, s-au înregistrat schimburi în valoare de 39,6 milioane de lei, din care aproape două treimi au fost fost tranzacţii speciale, unde numai două deal-uri cu acţiuni Romgaz au însumat 21,4 milioane de lei".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,02 milioane de lei. Cotaţia TLV a coborât cu 0,84%, preţul de închidere fiind de 2,375 lei/unitate.

Titlurile BRD au stagnat la 11,48 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,18 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "OMV Petrom" (SNP) de 2,04 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,263 lei/unitate, în urcare cu 0,96%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor SNG, cu un rulaj de 1,98 milioane de lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,04%, la fel ca şi indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,13%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,03%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,08%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. actiunile SNP petrom trebuie suspendate de la tranzactionare până când conducerea snp face public suma de bani primita de la mazarine pt activele vindute,din comunicat știm doar ca a vândut active ce reprezintă 1% din total,dar cât a primit ?? 200 – 300 sau 500 milioane euro?? dacă a primit 200 milioane euro pt 1% din active,inseamna ca avem o valoare de piața a snp de 20 miliarde euro fata de o valoare de 3 miliarde euro pe bursa! Alo! Alo! ASF -ul mai funcționează!

    1. este obligatia firmelor listate pe bursa sa raporteze detaliat toate afacerile incheiate ca obligatie legala dar si in respectul actionarilor,statul are organisme de control,ce fac.Cazul prezentat este edificator si trebuie primite explicatii,Va salut si doresc tuturorr romanilor SARBATORI FERICITE snatate si La Multi Ani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb