BVB Preţul acţiunilor FP a atins minimul de 0,6 lei

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 februarie 2011

Preţul acţiunilor FP a atins minimul de 0,6 lei

Preţul acţiunilor "Fondului Proprietatea" (simbol FP) a coborât, ieri, cu 1,4%, la 0,6 lei/titlu, atingând cel mai jos nivel de la listarea Fondului la Bursa de Valori Bucureşti.

Ieri, au fost tranzacţionate 42,92 milioane de acţiuni FP, la preţuri cuprinse între 0,6 lei şi 0,611 lei/titlu. Valoa-rea tranzacţiilor a fost de 25,9 milioane de lei. Cotaţia FP a coborât cu aproape 6% de la listarea Fondului la Bursă, pe 25 ianuarie.

"Fondul Proprietatea" are o capitalizare bursieră de 8,26 miliarde lei, potrivit preţului de 0,6 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri.

Conducerea FP a anunţat, în urmă cu două zile, că Tribunalul Bucureşti a respins cererea formulată de Cristian Rozor privind suspendarea executării hotărârilor Acţionarilor Fondului din 6 septembrie, anul trecut. Tribunalul Bucureşti a decis să disjungă soluţionarea cererii privind anularea hotărârilor din 6 septembrie de cererea de suspendare şi a înregistrat cererea sub un nou număr de dosar, fixând termenul de judecată în martie, anul acesta.

Tranzacţiile cu acţiunile producătorului de farmaceutice "Ropharma" Braşov (simbol RPH) au generat, ieri, o lichiditate de 3,09 milioane de lei, situându-se pe locul al doilea în topul rulajelor. Ieri, au fost tranzacţionate 3,86 milioane de acţiuni RPH, la preţuri cuprinse între 0,8 lei şi 0,809 lei/titlu. Cotaţia de referinţă a stagnat, ieri, la 0,8085 lei/acţiune, după ce, luni a pierdut 10,17%.

Societatea "Rimia Investment" LTD, care deţine circa 26% din "Ropharma", a fost raportată că a vândut, luni, 5,28 milioane de acţiuni RPH, la preţul de 0,8002 lei/titlu.

Conducerea companiei a anunţat, recent, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi Bursa de Valori Bucureşti că, pentru a respecta programul de răscumpărare al acţiunilor proprii aprobat de către acţionari la finele lunii octombrie 2010, intenţionează să depăşească plafonul maxim admis de Regulamentul CE până la maximul permis de 50% din volumul mediu zilnic de acţiuni tranzacţionate pe durata a douăzeci de zile de tranzacţionare anterioare zilei în care se efectuează tranzacţia. Potrivit deciziei acţionarilor, "Ropharma" Braşov va răscumpăra până la cinci milioane de acţiuni, sau 3,95% din capital, la un preţ care poate varia între 0,1 lei şi 3 lei pe unitate, în vederea alocării de titluri membrilor Consiliului de Administraţie, conducerii executive şi salariaţilor.

Valoarea tranzacţiilor, ieri, la BVB a fost de 42,14 milioane de lei. Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, a înregistrat o scădere de 1,56%, la 21.919,44 puncte, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide zece titluri de la BVB, a consemnat o apreciere de 0,03%, la 5.658,40 puncte.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pentru amaritii de proprietari de FP doua nume conteaza...Soprin POP de la Eastcapital si perpetuul Bogdan Juravle. Bravo lor. Baieti sifonati in continuare tot de la timpitii de la East Capital. La un moment dat le veti termina banii....Bafta....

    FP nu este altceva decat Fata Morgana a statului roman si ca in curand isi va da si sufletul,pentru o cauza....nobila !!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb