BVB Preţul acţiunilor "Zimtub" Zimnicea a cîştigat 8,5%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 august 2004

Şedinţa bursieră de vineri a fost caracterizată prin scăderea generalizată a cursurilor acţiunilor tranzacţionate, precum şi prin diminuarea valorii bursiere cu peste 6%, nivelul său fiind de 56,7 miliarde de lei. În aceste condiţii, toţi cei trei indici bursieri s-au depreciat, BET-C cu aproape 1% iar BET şi BET-FI cu 1,38% şi respectiv 1,36%. Pe parcursul sesiunii au fost transferate 20 de obligaţiuni emise de municipiul Bacău, la un preţ egal cu valoarea nominală, valoarea tranzacţionată fiind de 8,3 milioane de lei. Totodată, a fost tranzacţionată o obligaţiune municipală Deva, la preţul de 915.000 lei/titlu, cu 0,5% mai mare decît principalul.

"Rulmentul" Braşov

Cea mai bună evoluţia la prima categorie a Bursei a fost înregistrată vineri de acţiunile RBR. Cursul acestora s-a înscris pe un trend ascendent, ajungînd pînă la un maxim de 1.490 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 1.480 lei/titlu, cu 5,7% mai mare decît preţul de închidere de joi. Volumul de tranzacţionare a fost mediu, fiind transferate 942.208 de acţiuni, în valoare totală de 1,2 miliarde de lei. În prima parte a şedinţei a fost transferat un pachet de 199.500 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat vineri) la preţul de 1.450 lei/titlu. Celelalte pachete tranzacţionate vineri au avut sub 80.000 de acţiuni.

"Zimtub" Zimnicea

Preţul acţiunilor ZIM s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de vineri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate, raportat la volumele obişnuite de tranzacţionare. Au fost transferate 26.473 acţiuni, dintre care 18.500 au făcut obiectul unei singure tranzacţii perfectată în partea a doua a şedinţei bursiere, la cursul de 21.300 lei/titlu. Cursul a atins, în partea a doua a şedinţei, un maxim de 23.000 lei/acţiune. În ultimele minute de tranzacţionare, preţul s-a înscris pe un trend ascendent, ultima tranzacţie fiind perfectată la cursul de 21.800 lei/titlu, cu 8,5% mai mare decît preţul de închidere de joi.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Titlurile RRC au fost vineri preferatele investitorilor, volumul de tranzacţionare înregistrat fiind de peste 6 milioane de acţiuni. Cursul s-a înscris în prima parte a sesiunii pe un trend descrescător, minimul înregistrat fiind de 586 lei/acţiune. În partea a doua a şedinţei preţul a început să crească, ultima tranzacţie fiind perfectată la preţul de 600 lei/titlu, acelaşi cu preţul de închidere de joi şi cu 1 leu mai mare decît cursul de deschidere de vineri. Cel mai mare pachet transferat a numărat 500.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în prima parte a sesiunii bursiere, la cursul de 595 lei/titlu.

"Banca Română pentru

Dezvoltare"

Cursul titlurilor BRD s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de vineri pe un trend descrescător, pe fondul unui volum mic de tranzacţionare. Valoarea tranzacţiilor efectuate cu acţiuni BRD s-a ridicat la 6 miliarde de lei la un număr de 224.467 titluri transferate. Cursul de închidere a fost de 26.800 lei/acţiune, cu 1,5% mai mic decît preţul la care a fost perfectată ultima tranzacţie joi. La cursul de 26.900 lei/acţiune a fost efectuat transferul unui pachet numărînd 25.000 de acţiuni, acesta fiind cel mai mare pachet transferat vineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb