BVB Preţul obligaţiunilor "Raiffeisen Bank" a fost cu 0,44% mai mare decît principalul

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 iulie 2004

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de marţi a fost de 56,6 miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decît nivelul înregistrat luni. Au fost efectuate, totodată, trei tranzacţii cu un număr de 529 obligaţiuni "Raiffeisen Bank". Preţul mediu la care au fost transferate obligaţiunile a fost cu 0,44% mai mare decît pricipalul. În cadrul şedinţei bursiere de marţi, cea mai mare creştere de preţ a fost înregistrată de acţiunile "Turbomecanica" Bucureşti. Cursul acestora s-a apreciat cu 14,5%, pe fondul unei lichidităţi reduse (37.245 acţiuni transferate).

SNP "Petrom" Bucureşti

Preţul acţiunilor SNP a înregistrat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri o evoluţie volatilă, nivelul maxim atins fiind de 2.570 lei/acţiune. Brokerii precizează că, în ultimele minute de tranzacţionare, cursul a scăzut brusc, ultima tranzacţie fiind perfectată la preţul de 2.530 lei/acţiune, cu 1,2% mai mic decît cursul de închidere de luni. Volumul de tranzacţionare a fost de peste 1,1 milioane de acţiuni, valoarea transferurilor efectuate cu acestea ridicîndu-se la 2,9 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 90.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost perfectată în partea a doua a sesiunii bursiere la cursul de 2.550 lei/titlu. Brokerii consideră că investitorii preferă să mai aştepte pînă la comunicarea preţului de vînzare către OMV a pachetului de 33% din acţiunile SNP "Petrom".

"Azomureş" Tîrgu Mureş

Preţul acţiunilor AZO s-a înscris pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de marţi pe un trend ascendent, nivelul maxim atins de curs fiind de 3.340 lei/acţiune. Au fost efectuate tranzacţii cu 333.923 acţiuni în valoare totală de peste 1 miliard de lei.

La jumătatea sesiunii bursiere a fost transferat un pachet de 40.000 de titluri (cel mai mare pachet de acţiuni AZO transferat marţi), la preţul de 3.290 lei/titlu.

"Banca Comercială Carpatica" Sibiu

Cursul acţiunilor BCC a scăzut în prima parte a şedinţei bursiere pînă la 9.600 lei/acţiune (minimul zilei), după care trendul s-a inversat, preţul atingînd un maxim de 9.750 lei/acţiune. În partea a doua a sesiunii a urmat o nouă scădere a preţului, astfel că ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 9.700 lei/acţiune, acelaşi cu preţul de deschidere de marţi şi cu 0,5% mai mare decît preţul de închidere de luni. Cel mai mare pachet tranzacţionat a numărat 27.000 de acţiuni. Transferul acestuia a fost efectuat spre sfîrşitul şedinţei la cursul de 9.650 lei/titlu.

"Impact" Bucureşti

Cursul acţiunilor IMP s-a înscris pe parcursul sesiunii bursiere de marţi pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi medii. Au fost transferate peste 700.000 de acţiuni, în valoare totală de 3,5 miliarde de lei. Ultimul transfer a fost efectuat la cursul de 5.000 lei/acţiune (maximul zilei), cu 1,8% mai mare decît preţul de închidere de luni. La preţul de 4.970 lei/acţiune a fost transferat un pachet de 83.000 de titluri, acesta fiind cel mai mare pachet transferat ieri.

Restul pachetelor tranzacţionate au numărat sub 50.000 de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb