BVB Răzvan Raţ, BRK Financial Group: "Încă o şedinţă de scădere, fără evenimene semnificative"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 mai 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mic decât luni, de 4,88 milioane de euro.

Domnul Răzvan Raţ, trader în cadrul BRK Financial Group, ne-a declarat: "Indicii au înregistrat încă o şedinţă de scădere, pe un rulaj de 21,91 milioane lei, fără evenimene semnificative în cursul şedinţei de tranzacţionare. În topul lichidităţii se regăsesc titlurile FP, în creştere cu 0,83% pe un rulaj de 4,5 milioane lei, titlurile TLV (Banca Transilvania), în scădere cu 0,72% pe un rulaj de 3,3 milioane lei (în ultimele şedinţe de tranzacţionare titlurile TLV s-au aflat în top lichiditate, cel mai probabil datorită apropierii de data de înregistrare: fiecare acţionar înregistrat la data de 31.05.2016 va primi un dividend de 0,396 lei/acţiune şi 20% acţiuni gratuite), titlurile SNG, în depreciere cu 1,1%, precum şi titlurile SNP, în scădere cu 0,43%, pe un rulaj de 2,5 milioane lei. Nuclearelectrica (SNN) continuă evoluţia bună şi creşte din nou cu 1,16%, preţul acţiunii SNN apreciindu-se în urma raportării profitului pe trimestrul I, în creştere cu 89% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. BET a închis azi (ieri, n.r.) în scădere cu 0,58%, la 6408 puncte, indicele BET-FI a scăzut cu 0,38%, la 25.437 puncte, cea mai mare scădere fiind înregistrată de indicele BET-NG, cu -0,76%, la 529 puncte."

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP). Cotaţia FP a urcat, preţul de închidere fiind de 0,726 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au scăzut la 2,74 lei/unitate.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) în valoare de 2,62 milioane lei, la preţul de închidere de 22,35 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie de 1,1 milioane lei, cu titluri TLV, la preţul unitar de 2,755 lei, în depreciere cu 0,18%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,5%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,6%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,55%.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. qvo vadis sobo?goodbye my love, goodbye...

    Ce glumet ii asta, pretul actiunilor se duc la vale si ASTA vorbeaste de *piata in scadere*, sa iau un exemplu ... SFI5, la care pretul actiunilor se duce la *vale in tavalug*, ce prosti vor atrage prin tavalugul care coboara pretul sifurilor ?, pana la a *falimenta micii investitori daca se lasa prostiti de *tipi gen asta care vorbeste aiurea ?*.

    Oameni buni, or da bancile dobanzi mici, dar va dau banii inapoi, BVB va papa banii si rameaneti cu amintirile lor ... aveti grija ca, sunt totusi banii vostri !, lasatii acolo la banci ... chiar daca si alea sunt din categoria *banditi*, ele va dau banii inapoi !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb