BVB Răzvan Raţ, Brk Financial Group: "Rulajul, peste media ultimei săptămâni"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 iulie 2016

Răzvan Raţ, Brk Financial Group: "Rulajul, peste media ultimei săptămâni"

Indicii locali au crescut, pe fondul unei lichidităţi de 7,2 milioane euro

Opt dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 7,2 milioane de euro, mai mare decât luni.

Domnul Răzvan Raţ, trader în cadrul BRK Financial Group, ne-a declarat: "Indicii bursieri nu au înregistrat modificări semnificative astăzi (ieri, n.r.), astfel: indicile BET a crescut cu 0,33% la 6.645,06 puncte, BET-FI a scăzut uşor sub 27.800, iar BET-NG a înregistrat o apreciere de 0,5%. Rulajul şedinţei a depăşit media ultimei săptămâni, în cursul zilei (de ieri, n.r.) realizându-se tranzacţii în valoare de 32,2 milioane lei. Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost Banca Transilvania (TLV), pe un rulaj de 12,3 milioane lei, emitentul fiind urmat în top de o altă bancă (EBS, cu un volum de 5,8 milioane lei), iar titlurile Fondul Proprietatea (FP), în creştere cu 0,26%, cu un rulaj de 4 milioane de lei, s-au situat pe locul trei în top rulaj. În ceea ce priveşte titlurile FP, se aşteaptă aprobarea de către ASF a ofertei publice de cumpărare, unde se estimează un preţ de 1 leu/acţiune sau uşor peste, iar vânzările în cadrul ofertei să fie în jur de 6-7% din cantitatea subscrisă".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, care au stagnat. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri TLV a fost de 2,165 lei/unitate.

Acţiunile "Erste Group Bank" (EBS) au crescut cu 0,48%, la 104,5 lei/unitate.

Titlurile FP au închis la preţul de de 0,781 lei/unitate.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 2,16 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a apreciat cu 0,9%, ultimul preţ fiind de 22,35 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,3%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,09%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,25%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,07%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. eu zic 1.11 ca data trecuta ...sa nu fie cu suparare la baieti

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb