BVB "Romanian Reconstruction Limited" a renunţat la majoritatea acţiunilor deţinute la "Rolast"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 august 2004

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată prin uşoare creşteri ale cursurilor, pe fondul unor volume mici de tranzacţionare.

Cele mai bune evoluţii ale preţului au fost înregistrate la categoria a doua, unde patru simboluri (UAMT Oradea, "Sinteza", "Zimtub" şi "Şantierul Naval Orşova") au avut creşteri ale cursurilor de peste 9% comparativ cu nivelurile din sesiunea de vineri.

În cadrul şedinţei de ieri, "Romanian Reconstruction Limited", care deţinea 20,46% din acţiunile "Rolast", a raportat că dispune de mai puţin de 5% din capitalul social al emitentului. Pe parcursul ultimelor două săptămîni, titlurile RLS au făcut obiectul a şase tranzacţii speciale şi au înregistrat, totodată, volume mari de tranzacţionare.

"Compa" Sibiu

Acţiunile CMP s-au înscris ieri pe un trend ascendet, pe fondul unei lichidităţi scăzute (7.000 de acţiuni). Cursul a întregistrat, pe parcursul şedinţei un maxim de 8.000 lei/titlu, pentru ca, spre sfîrşit, preţul să înregistreze o uşoară corecţie negativă. Astfel, ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 7.800 lei/acţiune, cu 11,4% mai mare decît preţul de închidere de vineri. Alin Brendea, director de tranzacţionare la "Prime Transaction" consideră că la baza aprecierii preţului stau rezultatele financiare bune comunicate de companie pentru primul semestru 2004.

UAMT Reşiţa

Preţul acţiunilor UAM s-a înscris pe parcursul sesiunii de ieri pe un puternic trend crescător, pe fondul unei lichidităţi scăzute. Ultima tranzacţia a fost efectuată la preţul de 5.900 lei/acţiune (maximul zilei), acesta fiind cu 10,3% mai mare decît cursul de închidere de vineri. Brokerii precizează că în cazul societăţilor cu lichidităţi scăzute, cum este şi UAMT, apariţia pe piaţă a unui investitor mai mare, poate genera evoluţii spectaculoase ale cursului.

"Şantierul Naval Orşova"

O evoluţie bună a preţului de tranzacţionare a fost înregistrată ieri şi de acţiunile "Şantierului Naval Orşova", al căror preţ de închidere, de 57.500 lei/titlu, a fost cu 9,3% peste cursul la care a fost perfectată ultima tranzacţie vineri. Brokerii consideră că aprecierea de ieri a preţului acţiunilor SNO reprezintă de fapt o corecţie pozitivă a acestuia, după ce în ultima perioadă înregistrase scăderi mari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb