BVB Rulajul rămâne sub media anului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 iulie 2020

Rulajul rămâne sub media anului

Creştere de 4,27% pentru acţiunile SIF5, după depunerea la ASF a documentaţiei pentru derularea unui program de răcumpărare a 22,149 milioane de acţiuni proprii, la un preţ maxim de 3 lei/titlu

Valoarea tranzacţiilor realizate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 24,8 milioane de lei, peste cea din şedinţa anterioară, de 16,2 milioane de lei, dar sub media zilnică a anului, de 51,04 milioane de lei, marcând o nouă sesiune cu rulaj scăzut.

Indicele BET, cel celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la bursa noastră, cu excepţia SIF-urilor, a avut o creştere de 0,39%, în timp ce BET-XT, ce reflectă parcursul celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, s-a apreciat cu 0,54%.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul lor zilnic: "Evoluţii preponderent pozitive pentru indicii BVB. BET-NG a fost singurul coş de acţiuni pe minus, cu o scădere de 0,06%, în timp ce BET-FI a înregistrat cea mai mare apreciere, de 1,26%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,1 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţa precedentă. Cele două bănci incluse în indicele BET: BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Banca Transilvania (TLV) au asigurat un sfert din rulajul de astăzi (n.r. ieri). Din cadrul indicelui, avem doi emitenţi cu evoluţii pozitive de peste două procente, însă cu valori tranzacţionate nesemnificative: Alro (ALR), cu o creştere de 3,23% şi Medlife (M), cu un plus de 2,34%. La polul opus, Sphera Franchise Group (SFG) a înregistrat cel mai mare declin, de 1,96%. De asemenea, remarcăm şi creşterea cu 4,27% a titlurilor emitentului SIF Oltenia (SIF5) după depunerea documentaţiei la ASF privind programul de rascumpare care a fost apropat în cadrul AGA din martie".

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţionate a fost condus de acţiunile BRD, care au urcat cu 0,17%, la 11,56 lei, pe fondul unui valori a tranzacţiilor de 3,59 milioane lei.

Poziţia a doua în acest clasament a fost ocupată de titlurile TLV, care au încheiat ziua bursieră în creştere cu 1,19%, la 2,13 lei/acţiune, acţiunile instituţiei de credit din Cluj cumulând un rulaj de 3,31 milioane de lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au apreciat cu 0,4%, la 1,26 lei, în condiţiile unei lichidităţi de 3,03 milioane lei.

Locul al patrulea în topul valorii tranzacţionate a fost ocupat de acţiunile SIF5, ce au angrenat un rulaj de 2,66 milioane de lei, cotaţia societăţii de investiţii din Craiova urcând până la 2,2 lei.

Ieri, SIF Oltenia a anunţat depunerea la ASF de către Voltinvest, în calitate de intermediar, a documentaţiei aferente ofertei publice de răscumpărare, aprobată în data de 25 martie a acestui an.

Atunci, acţionarii SIF-ului din Craiova au dat undă verde derulării unui program de răscumpărare a 22,149 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 3,817727% din capitalul social raportat sau 3,951372% din capitalul social rezultat în urma hotărârii de reducere a capitalului social apropată de acţionarii SIF5 în noiembrie anul trecut.

Preţul minim de dobândire al acţiunilor va fi de 0,1 lei/titlu, iar cel maxim 3 lei/titlu, programul urmând să se deruleze, în cazul primirii aprobării de la ASF, până la data de 15 august 2020.

Prin piaţa "deal" a fost realizată o tranzacţie cu acţiunile Impact Developer & Contractor (IMP), în valoare de 1,05 milioane de lei, schimbul derulându-se la preţul unitar de 1,49 lei, similar cu referinţa din piaţa "regular".

Indicele compozit BET Plus a avut un avans de 0,4%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,49%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb