BVB Scăderi uşoare pentru indicii BVB

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 august 2015

Scăderi uşoare pentru indicii BVB

Şapte din cei nouă indici ai BVB au scăzut uşor vineri, în medie cu 0,15%, evoluţie ce a venit în contextul temperării efectelor măsurii de devalorizare a monedei Chinei.

"Devalorizarea controlată a monedei naţionale a Chinei, de către guvernul de la Beijing, s-a resimţit puternic pe pieţele internaţionale, inclusiv pe piaţa de capital locală, în şedinţele de la mijlocul săptămânii trecute. Efectele s-au temperat, însă, în ultimele două şedinţe de tranzacţionare, principalii indici ai Bursei de la Bucureşti înregistrând, vineri, deprecieri minore", ne-a declarat Nicu Grigoraş, Director Departament Tranzacţionare şi Front Office al Intercapital Invest.

Un impact punctual negativ în evoluţiile de la BVB l-a avut, în opinia lui Marcel Murgoci, Director Operaţiuni la EstInvest Focşani, şi faptul că "piaţa a fost dominată" de raportările financiare semestriale ale unor companii.

Lichiditatea a ajuns la 6,38 milioane de euro per total, acest volum de tranzacţionare situându-se "la jumătatea mediei pieţei de anul acesta", a mai precizat Marcel Murgoci.

Acţiunile "Romgaz" (simbol SNG) au însumat tranzacţii de 6,71 milioane lei. Cotaţia SNG a scăzut cu 2,08%, la 33,5 lei/unitate.

Titlurile BRD au înregistrat transferuri de 4,67 milioane lei, iar cotaţia acestora a stagnat la 11,3 lei/unitate.

Acţiunile "Electrica" (simbol EL) au totalizat tranzacţii de 3,39 milioane lei. Cotaţia a urcat cu 1,51%, la 12,77 lei/unitate.

Închiderea şedinţei de vineri nu a consemnat nicio tranzacţie de tip "deal".

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,15%. Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,09%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor, a fost singurul care s-a apreciat în şedinţa de vineri, consemnând o creştere cu 0,42%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,13%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a stagnat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb