BVB Şedinţă de creştere

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 octombrie 2011

Şedinţă de creştere

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, a închis şedinţa de ieri la 4.213,41 puncte, cu 0,56% peste nivelul anterior, pe fondul unor tranzacţii totale la Bursă de 34,69 milioane lei.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, care sintetizează evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), afişa un plus de 0,67%, în timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic au ridicat indicele BET-NG cu 0,27%.

Indicele Bet-FI a urcat cu 1,44%, la 15.904,67 puncte.

Titlurile Fondului Proprietatea s-au clasat pe prima poziţie în topul lichidităţii, emitentul beneficiind de cinci transferuri speciale, în valoare de 10,82 milioane lei. Ultima tranzacţie deal a fost operată la un preţ de 0,43 lei, cu 1,11% peste referinţa de marţi, când a fost înregistrat minimul de la listarea Fondului.

Pe piaţa principală, acţiunile au închis la acelaşi preţ, de 0,43 lei, şi au fost încheiate operaţiuni de 8,46 milioane lei.

Transferurile cu acţiuni au totalizat 30,75 milioane lei (7,1 milioane euro), peste rulajul sesiunii precedente, de 23,8 milioane lei (5,5 milioane euro).

Acţiunile Băncii Carpatica au înregistrat şi ieri cel mai mare câştig, de 15%, ultimul transfer fiind perfectat la un preţ de 0,0621 lei. Titlurile au rămas fără vânzători, astfel că rulajul a fost de doar 458.000 de lei. Titlurile BCC au urcat şi marţi, cu 14,89%.

Banca a anunţat, marţi, că la nivelul conducerii nu există informaţii sau decizii în legătură cu negocieri în curs pentru vânzarea unor pachete de acţiuni sau majorări de capital. Anterior, presa relatase că există dis-cuţii între omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează Banca Carpatica, şi fondul de private equity AnaCap privind încheierea unei tranzacţii care să injecteze capital în bancă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb