BVB Şedinţă modestă la Bursă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 martie 2005

În sesiunea bursieră de vineri, lichiditatea a fost foarte mică, respectiv de 131,7 miliarde lei. Brokerii au constatat că au lipsit cumpărătorii cu desăvîrşire de pe piaţă, fapt care a generat scăderi ale cotaţiilor la majoritatea acţiunilor. Şedinţa de vineri a fost una modestă, toţi indicii scăzînd cu 2-3%. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de "Azomureş" Tg. Mureş. Cotaţia acţiunilor AZO a crescut cu 14,9% faţă de şedinţa anterioară, preţul de închidere de vineri fiind de 2.700 lei/acţiune. Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate cu acţiunile AZO a însumat peste 11 miliarde lei. Tot vineri, s-au efectuat tranzacţii cu obligaţiuni corporative. Astfel, s-au transferat două obligaţiuni BRD Groupe Société Générale, la un preţ de închidere cu 3% mai mare decît principalul, în valoare totală ce a depăşit 51 milioane lei. Obligaţiunile Finans Bank au fost transferate în număr de 100, la un preţ de închidere cu 10% mai mare decît valoarea nominală, iar valoarea totală a rulajului a fost de peste 1 miliard lei.

Banca Transilvania

Banca Transilvania s-a detaşat sub aspectul lichidităţii, volumul de acţiuni transferate a fost de 3,9 milioane în valoare totală de 54,86 miliarde lei. Dacă la deschiderea şedinţei de vineri, cotaţia TLV a fost de 14.500 lei/acţiune, aceasta a scăzut simţitor către final, preţul de închidere fiind de 13.800 lei/acţiune, preţ la care s-a transferat un pachet de 153.500 acţiuni. Cumpărătorii nu şi-au manifestat dorinţa de achiziţionare de acţiuni TLV, neţinînd cont de intenţia de majorare a capitalului social anunţată de bancă. Preţul mediu al titlurilor TLV a fluctuat între un minim de 13.700 lei şi un maxim de 14.500 lei/acţiune.

BRD Groupe Société Générale

Acţiunile BRD au fost tranzacţionate vineri în valoare mai redusă decît de obicei, respectiv peste 6 miliarde lei. Preţul titlurilor a scăzut cu 2,2% faţă de şedinţa precedentă, iar preţul de închidere de vineri a fost de 44.500 lei/acţiune. Preţul mediu al acţiunilor BRD a variat între minimul de 44.400 lei şi 46.000 lei/acţiune.

SIF Oltenia Craiova

Preţul acţiunilor SIF 5 a scăzut cu 3,9% faţă de şedinţa anterioară. Evoluţia SIF-urilor a fost una modestă, fără oscilaţii importante ale cotaţiilor. SIF 5 a fost cea mai tranzacţionată societate de investiţii financiare, cu un rulaj de aproximativ 15 miliarde lei. În cursul sesiunii bursiere de vineri, cursul a scăzut pînă la un minim de 12.100 lei/acţiune închizînd la 12.200 lei/titlu. În prima jumătate a şedinţei s-a tranzacţionat un pachet de 49.500 acţiuni, la un preţ de 12.500 lei/acţiune. Spre final s-a mai efectuat o tranzacţie cu 37.000 acţiuni SIF5, dar la un preţ în scădere, respectiv de 12.200 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb