BVB si RASDAQ Acţiunile Transelectrica au crescut cu aproape 5%

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 iulie 2014

Deal-uri de 5,32 milioane de euro cu FP şi de 0,95 milioane euro cu Petrom

Acţiunile Transelectrica (TEL) au crescut ieri cu aproape 5%, într-o piaţă care a închis în urcare cu mai puţin de 0,2%, cu scăderi în zona SIF-urilor şi o lichiditate peste media ultimei perioade, susţinută şi de tranzacţii pe piaţa secundară.

Titlurile Transelectrica au încheiat ziua la 23,6 lei, cu 4,89% peste referinţa de luni. Compania a anunţat noul tarif perceput pentru transportul de electricitate prin reţelele operate, preţul urcând de la 1 iulie cu 1,5%.

Indicele de referinţă BET Plus a închis în urcare cu 0,19%, în timp ce indicele BET-NG, al acţiunilor din sectorul energiei, a avansat cu 0,52%.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a închis în coborâre cu 0,56%, tras în jos de deprecierea acţiunilor SIF-urilor după creşterile de luni.

Acţiunile Fondului Proprietatea, cele mai lichide pe bursă în şedinţa de marţi, au scăzut cu 0,18%, la 0,8515 lei.

Investitorii au tranzacţionat marţi pe platforma BVB acţiuni de 55,98 milioane lei (12,76 milioane euro), aproape jumătate din rulaj fiind acoperit de tranzacţii pe piaţa deal cu acţiuni FP (20,42 milioane lei) şi OMV Petrom (4,28 milioane lei).

Acţiunile Electrica (EL) vor fi listate pe bursă cel mai probabil vineri, 4 iulie, după cea mai mare ofertă publică derulată vreodată pe piaţa românească, prin care compania a atras 444 milioane euro, potrivit Mediafax.

Indicele extins BET-XT a stagnat ieri, în timp ce indicele extins BET-BK a crecut cu 0,37%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb