BVB şi RASDAQ Lichiditate de 8,72 milioane de euro şi indici în scădere

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 septembrie 2014

Lichiditate de 8,72 milioane de euro şi indici în scădere

Tranzacţiile realizate la Bursa de Valori Bucureşti au cumulat 39,4 milioane de lei (8,72 milioane de euro), în şedinţa de ieri, 30% din rulaj fiind dat de schimburile "deal" cu acţiuni BRD, Transelectrica, Transgaz, Banca Transilvania şi Natura Quattuor Energia Holdings.

Patru tranzacţii speciale cu titluri BRD au totalizat 9,3 milioane de lei, fiind schimbat un volum de 1,06 milioane de acţiuni.

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, au închis în scădere cu 0,42%, respectiv 0,44% .

BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni din piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Şi sectorul energetic a fost în scădere, indicele BET NG coborând cu 0,33%, în timp ce BET-FI, format din SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 0,26%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,79%, în timp ce ROTX, calculat pe baza preţurilor acţiunilor celor mai reprezentative societăţi listate la BVB, a scăzut cu 1,28%.

Indicele lansat cu o zi în urmă - Total Return - BET-TR, care ţine cont de dividendele aprobate de companiile incluse în el, a scăzut cu 0,44%. BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea "free-float"-ului celor mai tranzacţionate zece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui.

Cele mai lichide titluri în şediţa de ieri au fost "Erste Group Bank " (EBS), cu tranzacţii de 5,63 milioane de lei, Banca Transilvania (TLV) cu 4,68 milioane de lei şi Transelectrica, cu 3,08 milioane lei.

Acţiunile EBS au scăzut cu 4,78%, la 81,75 lei/unitate, în timp ce cotaţia TLV a marcat o depreciere de 1,50%, la 1,708 lei/unitate.

Titlurile bancare s- au ieftinit, ieri, în contextul în care, la Viena, acţiunile "Raiffeisen Bank International" AG au înregistrat cea mai mare scădere din ultimii trei ani (-13%), după ce instituţia a avertizat că provizioanele mari pentru credite neperformante îi vor provoca pierderi anul acesta.

Acţiunile TEL au coborât cu 0,86%, la 26,6 lei/unitate, o scădere similară afişând şi Transgaz, până la cotaţia de 234 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb