BVB şi RASDAQ O parte semnificativă din lichiditate, asigurată de acţiunile Romgaz

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 iulie 2014

O parte semnificativă din lichiditate, asigurată de acţiunile Romgaz

Bursa de la Bucureşti a închis în stagnare şedinţa de tranzacţionare de vineri, o parte semnificativă a lichidităţii fiind asigurată de tranzacţiile cu acţiuni ale producătorului de gaze naturale Romgaz (SNG).

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, au stagnat, pe o lichiditate de 26 de milioane de lei (5,91 milioane de euro).

BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine.

Indicele BET NG, al sectorului energetic, a crescut cu 0,5%, iar BET FI, compus din SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,1%.

Romgaz, în urcare cu 0,74% la finalul şedinţei, a înregistrat tranzacţii de 6,46 milioane de lei, la care se adaugă un transfer deal de 3,26 milioane de lei.

Acţiunile Fondului Proprietatea au închis în scădere cu 1%, după schimburi care au totalizat 6,3 milioane de lei.

Transferuri de peste 1 milion de lei au consemnat şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS) - 2,4 milioane de lei, precum şi cele ale Nuclearelectrica (SNN) - de 1,23 milioane de lei.

Titlurile Erste au încheiat şedinţa în creştere cu 2%, iar cele ale Nuclearelectrica în urcare cu 1,7%.

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au crescut cu 0,85%, pe un rulaj de câteva ori mai mare faţă de zi obişnuită. Acţiunile băncii au închis miercuri în creştere cu 9,46%, pe un rulaj de 1,64 milioane de lei, cu mult peste nivelurile din săptămânile anterioare.

Creşterea a avut loc, afirmă brokerii, după ce a apărut informaţia că patru investitori sunt interesaţi să intre în acţionariatul Băncii Comerciale Carpatica şi să capitalizeze banca. Surse bancare au declarat că investitorii au primit în urmă cu câteva săptămâni accesul la camera de date a băncii, iar în următoarea perioadă vor fi iniţiate discuţii privind modul în care se va realiza tranzacţia, potrivit Mediafax.

Comparativ cu 0,0634 lei/acţiune la închiderea de marţi, cotaţia Banca Carpatica se află în creştere cu 13%, la 0,0716 lei/acţiune.

Indicele extins BET XT a stagnat, iar BET BK a crescut cu 0,4%.

Indicele BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb