BVB SIF-urile au urcat cu aproape 5%

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 septembrie 2011

SIF-urile au urcat cu aproape 5%

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 4,94%, în şedinţa de ieri, mult mai alert decât restul pieţei, care a crescut cu 1,29%, după patru sesiuni de scădere.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri, a încheiat ziua în creştere cu 0,96%, iar acţiunile companiilor din sectorul energetic au ridicat indicele BET-NG cu 0,93%.

Totodată, indicele extins al Bursei, BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi FP, a urcat cu 2,31%.

"Linia pieţei este clar determinată de mişcarea burselor europene, unde se pare că apele s-au mai liniştit un pic după comentariile lui Rehn şi ale agenţiei Moody"s cu privire la perspectivele ratingurilor băncilor franceze, care ar mai putea fi reduse cu maximum o treaptă", a declarat directorul general al Rombell Securities, Adrian Tod, citat de Mediafax, adăugând: "Totuşi, pe piaţa locală cred că mai degrabă este lipsă totală de interes din partea investitorilor. Probabil că şi în septembrie se luptă tot românii cu românii, pentru că semne privind prezenţa unor jucători străini în piaţă nu sunt. De obicei, când străinii iau o poziţie se simte mai bine, în sensul că cresc rulajele, însă în zilele astea avem parte de volume foarte mici de tranzacţionare".

Rulajul pieţei, de 33,7 milioane lei (7,7 milioane euro), a fost cu 69% peste valoarea cumulată a transferurilor din şedinţa precedentă, de 19,9 milioane lei (4,6 milioane euro).

Lichiditatea era asigurată în proporţie de 42% de tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea, de 14 milioane lei. Din această sumă, 3 milioane lei reprezentau valoarea unui deal cu 0,05% din titlurile Fondului. Tranzacţia negociată a fost realizată la 0,447 lei, preţ cu 0,9% peste închiderea de marţi, iar pe piaţa principală preţul a crescut cu 1,76%, la 0,4508 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb