BVB Titlurile "Banca Transilvania" au făcut obiectul unei tranzacţii speciale

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 iunie 2004

Sesiunea bursieră de ieri a fost caracterizată prin creşterea cu aproape 75% a volumului de tranzacţionare comparativ cu şedinţa precedentă. Indicii bursieri BET şi BET-C au crescut cu 1,41% şi respectiv 0,45%. La finele şedinţei, nivelul BET-C era de 2.033,73 puncte, nivel ce reprezintă un nou maxim istoric.

Indicele BET-FI care urmăreşte evoluţia titlurilor SIF a scăzut cu 2,39% respectiv 351,44 puncte. Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri cu acţiuni SIF a fost de 24,3 miliarde de lei, aproape dublu comparativ cu sesiunea anterioară.

Pe parcursul sesiunii bursiere au fost efectuate tranzacţii cu obligaţiuni "Raiffeisen Bank" în valoare de 454,9 milioane de lei.

"Impact" Bucureşti

Preţul acţiunilor IMP a crescut în prima parte a sesiunii de la 5.400 lei la 5.600 lei/acţiune (maximul zilei) după care trendul s-a inversat, preţul atingînd nivelul minim de 5.350 lei/acţiune. Cel mai mare pachet transferat a numărat 100.000 de titluri, preţul tranzacţiei fiind de 5.350 lei/acţiune.

Adrian Barbu, broker la "Invest Trust" consideră că, deşi de ieri au intrat în circulaţie noile acţiuni emise de "Impact" în cadrul majorării capitalului social, acţionarii nu se grăbesc să renunţe la acestea, întrucît compania va acorda acţiuni cu titlu gratuit persoanelor înscrise în Registrul Acţionarilor la data de înregistrare propusă pentru 5 iulie.

"Alro" Slatina

Pe parcursul sesiunii bursiere preţul acţiunilor "Alro" s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul creşterii semnificative a lichidităţii. Au fost transferate 15.752 de acţiuni în valoare totală de 515,9 milioane de lei. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 33.000 lei/acţiune, cu 6,5% mai mare decît preţul de închidere de miercuri. Cel mai mare pachet transferat a numărat 8.000 de titluri, tranzactia fiind efectuată la preţul de 33.000 lei/acţiune. Marcel Murgoci, broker la "Est Invest" consideră că fuziunea prin absorbţie cu "Alprom" Slatina a determinat creşterea interesului investitori faţă de acţiunile ALR.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cursul titlurilor TLV s-a înscris pe un trend ascendent pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 2 milioane de acţiuni, valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea fiind de 12,7 miliarde de lei. Pe parcursul sesiunii bursiere a fost efectuată o tranzacţie specială cu 500.000 de acţiuni TLV la preţul de 6.350 lei/acţiune.

Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul de 6.350 lei/acţiune, cu 1,6% mai mare decît preţul de închidere de miercuri.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Preţul acţiunilor RRC a oscilat pe parcursul sesiunii bursiere între 637 lei şi 650 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 637 lei/acţiune, cu 3,6% mai mic decît preţul de închidere de miercuri. Cel mai mare pachet transferat a numărat 1 milion de titluri. Tranzacţia a fost realizată la jumătatea şedinţei la preţul de 641 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb