BVB Titlurile SIF "Oltenia" au fost în topul preferinţelor investitorilor

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 august 2004

După mai multe şedinţe de scăderi generalizate ale cursurilor, în cadrul sesiunii bursiere de ieri, au fost înregistrate creşteri ale preţurilor pentru jumătate din simbolurile tranzacţionate. În aceste condiţii, toţi cei trei indici bursieri s-au apreciat: BET cu 0,75% (23,81 puncte), BET-C cu 0,45% (9 puncte) iar BET-FI cu 1,54% (242,07 puncte). Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri s-a ridicat la 57,8 miliarde de lei, cu 61% mai mult decît nivelul înregistrat cu o zi înainte.

"Banca Comercială Carpatica" Sibiu

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, acţiunile BCC au înregistrat un volum mare de tranzacţionare, pe fondul unei aprecieri uşoare a cursului. Au fost transferate 493.085 acţiuni, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 4,6 miliarde de lei. Preţul a crescut în prima parte a şedinţei bursiere de la 9.350 lei la 9.450 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat. Ultima tranzacţie a fost realizată la preţul de 9.400 lei/titlu, cu 0,5% mai mare decît cursul de închidere de luni. Brokerii consideră că o posibilă explicaţie pentru volumul ridicat de tranzacţionare este faptul că ieri a fost ultima zi cînd investitorii puteau să mai cumpere acţiuni BCC pentru a putea beneficia de acţiunile acordate cu titlu gratuit de către bancă în cadrul majorării capitalului social. "Carpatica" va acorda, în cadrul acestei operaţiuni, 26,29 acţiuni la 100 deţinute.

SIF "Oltenia"

Titlurile SIF5 au fost ieri printre preferatele investitorilor, înregistrînd cea mai mare valoare de tranzacţionare dintre toate simbolurile transferate. Au fost transferate 1,1 milioane de acţiuni în valoare totală de 8,4 miliarde de lei. Cursul s-a înscris pe un trend ascendent, ajungînd la jumătatea şedinţei, la nivelul de 7.500 lei/acţiune, maximul zilei. Spre sfîrşitul şedinţei, preţul a înregistrat o uşoară corecţie negativă astfel că ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 7.450 lei/titlu, cu 2,8% mai mare decît preţul de închidere de luni. Brokerii precizează că la baza creşterii cursului a stat numărul mare de ordine de cumpărare lansate de către investitori.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Preţul acţiunilor BRD a scăzut în prima parte a şedinţei bursiere de la 27.000 lei la 26.900 lei/acţiune, după care, trendul s-a inversat. Astfel, ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 27.300 lei/acţiune, cu 1,1% mai mare decît preţul de închidere de luni. Lichiditatea a fost medie, fiind transferate un număr de 173.513 titluri, în valoare totală de 4,7 miliarde de lei. În ultima parte a şedinţei bursiere a fost transferat un pachet numărînd 15.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat ieri) la cursul de 27.200 lei/acţiune.

"Impact" Bucureşti

Pe parcursul şedinţei bursiere de marţi, preţul acţiunilor IMP s-a înscris pe un trend descendent, pe fondul unui volum ridicat de tranzacţionare. Au fost transferate peste 1,1 milioane de acţiuni, în valoare totală de 5,4 miliarde de lei. Cursul a atins ieri un minim de 4.820 lei/acţiune. La sfîrşitul sesiunii, preţul a început să crească, astfel că ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 4.880 lei/acţiune, acesta fiind cu 1,8% mai mic decît preţul de închidere de luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb