BVB Titlurile SNP "Petrom" au fost cele mai lichide

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 mai 2004

Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri a înregistrat o scădere de peste 60% comparativ cu nivelul înregistrat vineri, pe fondul deprecierii cursurilor la un număr mare dintre simbolurile tranzacţionate.

Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursă, s-a deprepreciat cu 1,45% faţă de nivelul din şedinţa precedentă. În acelaşi timp, BET-C care reflectă evoluţia tuturor acţiunilor listate, a scăzut cu 1,51%, respectiv 30,35 puncte faţă de sesiunea de tranzacţionare de vineri.

Titlurile emise de societăţile de investiţii au înregistrat o diminuare semnificativă a lichidităţii comparativ cu şedinţa bursieră anterioară, pe fondul unei deprecieri uşoare a cursurilor. Valoarea totală a tranzacţiilor cu titluri SIF a fost de 13,6 miliarde de lei, la un număr de 2,6 milioane transferate. Nivelul indicelui BET-FI a scăzut cu 0,35%, respectiv 42,08 puncte

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Cursul acţiunilor BRD s-a înscris pe parcursul sesiunii bursiere de ieri pe un trend descrescător, pe fondul unei lichidităţi în scădere faţă de şedinţa precedentă. Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate cu aceste titluri a fost de 2,9 miliarde de lei, la un număr de 115.568 de acţiuni transferate. Ultimul transfer a fost efectuat la preţul de 24.700 lei/acţiune, în scădere cu 3,9% faţă preţul de închidere de vineri. Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 15.000 de acţiuni, preţul transferului fiind de 25.200 lei/acţiune.

SNP "Petrom" Bucureşti

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, preţul acţiunilor SNP s-a înscris pe un trend descrescător, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri cu aceste titluri a fost de 22,4 miliarde de lei la un număr de peste 8,7 milioane de acţiuni transferate. Cel mai mare pachet transferat a numărat 400.000 de acţiuni. Tranzacţionarea acestuia a fost realizată în prima parte a şedinţei bursiere, la preţul de 2.600 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost realizat la cursul de 2.550 lei/acţiune, cu 1,5% mai mic decît preţul de închidere de vineri.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Preţul acţiunilor TLV s-a înscris pe parcursul sesiunii bursiere de ieri pe un trend descrescător, pe fondul unei lichidităţi în scădere faţă de şedinţa de vineri. Valoarea tranzacţiilor efectuate cu aceste titluri a fost de 4,9 miliarde de lei, la un număr de peste 800.000 de acţiuni transferate. La jumătatea şedinţei bursiere a fost transferat un pachet de 75.500 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri), la preţul de 5.900 lei/acţiune. Preţul de închidere a fost acelaşi cu preţul ultimei tranzacţii efectuată vineri cu acţiuni TLV, respectiv 5.850 lei/acţiune.

SIF "Oltenia"

Valoarea tranzacţiilor efectuate cu titluri SIF5 a fost de 5,5 miliarde de lei, în scădere semnificativă faţă de nivelul înregistrat vineri (12,1 miliarde de lei). Preţul s-a înscris pe un trend ascendent, ultima tranzacţie fiind realizată la cursul de 4.900 lei/acţiune, cu 1,5% mai mare decît preţul de închidere de vineri. Spre sfîrşit a fost realizată o tranzacţie cu un pachet de 150.000 de acţiuni (cel mai mare pachet de titluri SIF5 transferat ieri), la preţul de 4.900 lei/acţiune, preţul maxim înregistrat ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb