BVB Transferuri cu peste 130 milioane de acţiuni RRC

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 ianuarie 2005

Şedinţa bursieră de vineri este caracterizată de către brokeri ca fiind una de stabilizare a cotaţiilor după creşterile şi scăderile spectaculoase înregistrate de la începutul anului.

Valoarea totală a tranzacţiilor efecxtuate vineri a fost de peste 282 miliarde de lei, din care 1,37 miliarde provin din transferul unui număr de 264 obligaţiuni "Raiffeisen Bank".

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Acţiunile "Băncii Transilvania" (TLV) au fost vineri cele mai tranzacţionate titluri de la prima categorie, aceasta pe fondul suspendării de la tranzacţionare a acţiunilor SNP. Titlurile TLV au înregistrat vineri un rulaj mare, de peste 2,78 miliarde de lei, aferent unui număr de 3,17 milioane de acţiuni trans-ferate.

În ceea ce priveşte cursul de tranzacţionare, acesta s-a înscris pe parcursul şedinţei de vineri pe un puternic trend ascendent, crescînd de la un minim de 10.800 lei/acţiune pînă la un maxim de 11.200 lei/acţiune.

"Electroputere" Craiova

Titlurile societăţii "Electroputere" din Craiova au înregistrat vineri una dintre cele mai bune evoluţii ale cotaţiei bursiere, preţul atingînd un nou maxim istoric, de 4.000 lei/acţiune. Alin Brendea, director de tranzacţionare la "Prime Transaction", ne-a declarat că aprecierea preţului acţiunilor ECT a fost încurajată de oferta relativ redusă afişată în piaţă, volumul transferat fiind de 280.000 acţiuni, în valoare totală de pes-te un miliard lei. În opinia domnului Brendea, interesul în creştere manifestat în piaţă pentru aceste acţiuni a fost determinat de repunerea pe tapet a privatizării companiei.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Acţiunile "Rompetrol Rafinare" Constanţa (RRC) au fost şi vineri cele mai lichide , cu un volum de tranzacţionare de peste 130 milioane de titluri şi o valoare a transferurilor perfectate cu aces-tea de 139,9 miliarde de lei. Pe parcursul şedinţei bursiere au fost lansate ordine mari atît de vînzare, cît şi de cumpărare, iar cursul s-a înscris pe un trend ascendet, crescînd de la 1.060 lei/acţiune (preţul de deschidere) la 1.090 lei/acţiune (preţul de închidere).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb