ZIARUL BURSA

17 ianuarie 2005
Ediţia din 15.08.2024

Colaborare româno-olandeză privind managementul resurselor de apă

Companii / 17 ianuarie 2005

La Ambasada Olandei din Bucureşti, în prezenţa ambasadorului Pieter Jan Wolters, preşedinţii consiliilor judeţene Teleorman şi Giurgiu, Liviu Dragnea, respectiv, Victor Boiangiu, s-au întîlnit vineri cu Henk Aalderink, ministrul pentru protecţia mediului, afaceri economice şi cooperare externă al Provinciei Gelderland, şi cu Pieter Jansen, ministru pentru mediu şi agricultură din Provincia Overijssel.

AVAS vrea să renunţe la "acţiunea de aur"

Mihnea GheroghiuCompanii / 17 ianuarie 2005 /

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a iniţiat un proiect de act normativ pentru eliminarea acţiunii nominative de control conferită statului prin legea privatizării.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Rovinietele se găsesc şi la benzinăriile OMV

Companii / 17 ianuarie 2005

OMV România comercializează, începînd de astăzi, roviniete în toate staţiile de distribuţie carburanţi OMV din ţară, conform contractului încheiat între Compania Naţională de Autostrăzi şi drumuri Naţionale.

"The Body Shop" şi-a majorat vînzările

Companii / 17 ianuarie 2005

Vînzările companiei britanice "The Body Shop", unul dintre cei mai cunoscuţi producători mondiali de cosmetice din ingrediente naturale, au urcat cu 3% în perioada Crăciunului.

Reforma funciară a fost accelerată în 2004

E.R.Politică / 17 ianuarie 2005

Pe baza legislaţiei aprobate conform Programului de Guvernare, reforma funciară a fost accelerată, eliberarea titlurilor de proprietate evoluînd din anul 2003 de la 4.647.717 (96,7%) pînă la 4.885.333 (98,8%), la sfîrşitul anului trecut.

O nouă încercare de privatizare a Moldoplast Iaşi

Doru MocanuCompanii / 17 ianuarie 2005 /

Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului a publicat anunţul de privatizare a SC "Moldoplast" SA Iaşi, investitorii dornici să preia fabrica ieşeană de mase plastice putînd achiziţiona dosarul de prezentare a societăţii începînd cu...

Peste 5500 de firme ieşene ar putea fi dizolvate

Doru MocanuCompanii / 17 ianuarie 2005 /

Deoarece nu şi-au preschimbat certificatul de înmatriculare şi cel de înregistrare fiscală nici pînă la această dată, peste 5.500 de firme din judeţul Iaşi riscă să intre în procedura dizolvării de drept.

1.283 miliarde de lei vor susţine sectorul vegetal

E.R.Companii / 17 ianuarie 2005 /

Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) va subvenţiona şi în acest an producătorii agricoli din sectorul vegetal în scopul creşterii producţiei şi a indicilor de calitate a produselor agricole.

Industria minieră - din nou în fierbere

Doru IvanovCompanii / 17 ianuarie 2005 /

Problema minerilor revine în actualitate. De mai bine de o lună, cei peste 45.000 de ortaci din ţara noastră nu şi-au primit salariile, a anunţat, la finele săptămînii trecute, Marin Condescu, preşedintele Centralei Naţionale Confederative a...

"Oracle" disponibilizează 5.000 de salariaţi

Alina VasiescuInternaţional / 17 ianuarie 2005

Compania americană "Oracle", producător de programe pentru calculator, va disponibiliza circa 5.000 de salariaţi, respectiv 9% din forţa de muncă de care dispune după preluarea societăţii "PeopleSoft".

Preţul cărnii de pasăre a scăzut

E.R.Companii / 17 ianuarie 2005 /

Potrivit ultimelor date ale Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR) preţul cărnii de pasăre tip griller este de 60.961 lei/kg (TVA inclus), iar preţul odolului (pui cu cap şi picioare) este de 52.540 lei/kg (TVA inclus).

Conflictul comercial SUA-UE, din nou în atenţie

Alina VasiescuInternaţional / 17 ianuarie 2005

Statele Unite au cerut Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), la data de 14 ianuarie, să investigheze normele care reglementează taxele vamale ale Uniunii Europene, autorităţile de la Washington apreciind că acestea "sancţionează"...

Preţurile exagerate

Alina TomaCompanii / 17 ianuarie 2005 /

Foarte puţine agenţii imobiliare au fost de acord cu fenomenul semnalat de ziarul "Bursa" privind un interes tot mai scăzut pentru apartamentele vechi, majoritatea agenţilor susţinînd că era vorba doar de o situaţie temporară din cauza...

Prioritatea Ministerului Comunicaţiilor - privatizarea

Nicolae Oacă Companii / 17 ianuarie 2005

Privatizarea totală a operatorilor RomTelecom, Radiocomunicaţii şi POSTelecom pînă în 2006, una dintre priorităţile noului ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy, pare un obiectiv ambiţios: este greu de realizat în doi ani ce nu s-a făcut în zece.

10.800 locuri de parcare în sectorul 4

A.T.Companii / 17 ianuarie 2005 /

Serviciul Parcări din cadrul Primăriei sectorului 4 a anunţat, la finele săptămînii trecute, că primeşte înscrieri pentru obţinerea locului de parcare.

"UMT" a contractat toată producţia din 2005

Andrada BusuiocPiaţa de Capital / 17 ianuarie 2005 /

Peste 70% din producţia realizată în cursul anului 2004 de "UMT" Timişoara a fost destinată exportului, valoarea acestuia ridicîndu-se la 6,8 milioane de euro, ne-a declarat Mircea Roşu, directorul general al societăţii.

AVAS devine acţionar la "Zarea"

R.U.Piaţa de Capital / 17 ianuarie 2005 /

Acţionarii societăţii "Zarea" Bucureşti au aprobat majoarea capitalului social cu 829 milioane de lei, acţiunile emise în acest scop urmînd să fie alocate AVAS, care în acest fel intră în structura acţionariatului companiei cu o pondere...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo