RASDAQ Acţiunile "Socep" au fost cele mai lichide

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 ianuarie 2005

Pe piaţa Rasdaq au fost efectuate vineri tranzacţii în valoare de 24,15 miliarde de lei, din care suma de 408 milioane de lei este aferentă ofertei publice de cumpărare acţiuni "Apromatco" Bucureşti (APCO). Ofertantul, societatea "Arboria Manufacturing" Constanţa, care potrivit ultimelor raportări de pe piaţa Rasdaq deţine 74,9% din capitalul emitentului, intenţiona să achiziţioneze un număr de 89.302 acţiuni ale companiei "Apromatco", reprezentînd 9,59% din capitalul social al acesteia. Numărul titlurilor pe care ofertantul a reuşit să le achiziţioneze pe parcursul ofertei a fost de 5.552.

Toţi cei trei indici bursieri au înregistrat vineri aprecieri ale nivelurilor lor, cea mai mare creştere fiind cea a indicelui Raq-II (0,74%).

"Socep" Constanţa (SOCP) a fost şi vineri cel mai tranzacţionat emitent de la prima categorie, cu o valoare de tranzacţionare de aproape 10,3 miliarde lei, reprezentînd peste 90% din valoarea totală de tranzacţionare de la prima categorie. Titlurilor SOCP a fost transferate în număr de 2,37 milioane, prin intermediul a 114 tranzacţii. Cursul s-a stabilizat peste nivelul de 4.200 lei/acţiune şi a închis şedinţa la maximul de 4.400 lei/acţiune (+2,6%). Pe parcursul săptămînii trecute, titlurile SOCP s-au detaşat prin lichiditatea deosebită, generată de presiunea ridicată la cumpărare, cursul înregistrînd pe parcursul săptămînii trecute o creştere de 22,5%.

Titlurile "Rompetrol" Bucureşti au înregistrat vineri o uşoară scădere, de 0,48%, a cotaţiei bursiere, pe fondul unei oferte mai mari decît cererea pentru aceste titluri. Volumul de tranzacţionare a fost ridicat, fiind transferate 427.000 de acţiuni, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicindu-se la 352,74 milioane de lei.

Între preferate investitorilor au fost vineri şi acţiunile "Neptun" Cîmpina (NEPT). Acestea au fost transferate în număr de 6.521, valoarea transferurilor perfectate cu aceste titluri fiind de 2,6 miliarde de lei. La nivelul cursului, acţiunile NEPT au înregistrat o stagnare la nivelul de 400.000 lei/acţiune.

Cursul titlurilor "Argus" Constanta (UARG) s-a înscris pe parcursul sesiunii bursiere de ieri pe un uşor trend ascendent, ultima tranzacţie fiind efectuată la maximul zilei, de 49.400 lei/acţiune. Valoarea totală tranzacţionată a fost de peste 2 miliarde de lei, iar volumul tranzacţionat a fost de pes-te 40.000 de acţiuni. Brokerii sînt de părere că evoluţia de vineri a cursului acţiunilor UARG reprezintă o confirmare a tendinţei de stabilizare în urma creşterilor anterioare.

Printre acţiunile cu cea mai mare creştere a cursului, s-au numărat vineri şi cele ale societăţii "Viromet" (VIRY). Aces-tea au fost transferate în număr de 20.000, la un preţ de 30.000 de lei/acţiune, preţ cu 22,45% mai mare decît cursul aferent şedintei precedente de tranzacţionare . "Viromet" are ca obiect de activitate fabricarea materialelor plastice primare. Societatea are un capital social de 264 miliarde de lei, deţinut în proporţie de 80,16% de "Interagro".

Căutate de investitori au fost şi acţiunile producătorului de medicamente "Biofarm", aces-tea fiind transferate în număr de 130.762, la un preţ mediu de 3.589 lei/acţiune, în creştere cu aproape 4% faţă de cursul mediu aferent sesiunii anterioare. Brokerii pun creşterea preţului acţiunilor "Biofarm" pe seama interesului ridicat al investitorilor faţă de companiile din domeniul farmaceutic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb