"Mittal Steel" dă 314 milioane de dolari pe 37% dintr-o oţelărie chineză

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 ianuarie 2005

Grupul obţine, astfel, prima platformă de producţie pe piaţa siderurgică a Chinei

"Mittal Steel", care va deveni, în acest an, cel mai mare producător de oţel din lume, achiziţionează 37,17% din "Hunan Valin Steel Tube & Wire", divizie listată, aparţinînd companiei de stat "Hunan Valin Iron & Steel Group" China. "Mittal Steel" va plăti 2,6 miliarde de yuani (314 milioane de dolari) pentru cota din "Hunan Valin Steel Tube & Wire", al şaptelea producător de oţel din China, după valoarea de piaţă. Prin această achiziţie, "Mittal" cîştigă pieţele din apropierea Guangdong şi a altor provincii din sudul Chinei, regiuni importante din punct de vedere economic. "Mittal" luptă cu cei mai mari rivali ai săi, "Arcelor" Luxemburg şi "Nippon Steel" Japonia, pentru majorarea cotei de pe piaţa siderurgică a Chinei.

"Este mult mai uşor pentru companiile străine să cumpere topitorii de mărimi medii din China, decît unele mari, precum < Baoshan Iron & Steel >, datorită costurilor mai reduse ale tranzacţiilor", apreciază Zheng Dong, analist la "Guosen Securities" din Shenzhen.

O dată ce tranzacţia se va finaliza, "Mittal Steel" şi "Valin Group" vor deţine, fiecare, cîte 37,17% din "Hunan Valin Steel Tube & Wire". Afacerea necesită aprobarea autorităţilor pieţei de capital a Chinei şi ar putea fi finalizată în cel de-al doilea trimestru din 2005.

"Aceasta este o achiziţie-cheie pentru < Mittal Steel Company >, dat fiind că ea ne va asigura prima platformă de producţie pe piaţa siderurgică a Chinei, care are cel mai rapid ritm de creştere la nivel global", susţine Lakshmi Mittal, preşedintele "Mittal Steel".

"Hunan Valin" a realizat peste 5 milioane tone metrice de produse de oţel în primele nouă luni din 2004, raportînd un profit net de 701 milioane de yuani, la vînzări record, de 16 miliarde de yuani.

"Mittal Steel" - creată în 2004, prin combinarea "Ispat International" cu "LNM Holdings", plănuieşte să achiziţioneze "International Steel Group", în acest trimestru, ca să depăşească în termeni de producţie cel mai mare grup de profil de la nivel mondial, "Arcelor" Luxemburg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb