BVB Tranzacţii cu obligaţiuni BRD în valoare de 109,7 milioane de lei

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 august 2004

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri s-a ridicat la 35,8 miliarde de lei, în scădere cu aproape 40% comparativ cu nivelul înregistrat vineri. A fost efectuat totodată un transfer cu patru obligaţiuni BRD la un preţ cu 3% mai mare decît principalul (25 milioane de lei). Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 109,7 milioane de lei.

În cadrul şedinţei bursiere de ieri, pe fondul deprecierii cursurilor la peste jumătate din simbolurile tranzacţionate, respectiv 35 din 59, toţi cei trei indici bursieri s-au depreciat. Astfel, BET care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece titluri de la prima categorie a Bursei, a scăzut cu 0,34% (10,92 puncte), BET-C (indicele care urmăreşte evoluţia generală a bursei) s-a depreciat cu 0,35% (7,38 puncte), iar BET-FI (indicele bursier ce exprimă evoluţia cursurilor titlurilor SIF) a înregistrat o scădere de 0,68% (108,11 puncte).

"Carbochim" Cluj Napoca

Acţiunile CBC au înregistrat ieri cea mai mare creştere a preţului de tranzacţionare, comparativ cu celelalte titluri. Cursul a înregistrat pe parcursul sesiunii un maxim de 39.900 lei/acţiune, cu 400 de lei mai mare decît preţul de deschidere. Ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 39.000 lei/acţiune, cu 4,3% mai mare decît preţul de închidere de vineri. Volumul de tranzacţionare a fost redus, fiind transferate 7.315 titluri, în valoare totală de 287 milioane de lei. Brokerii consideră că aprecierea cursului acţiunilor CBC se datorează rezultatelor bune înregistrate de societate după primele şase luni de activitate din anul în curs.

SNP "Petrom"

Lichiditatea titlurilor SNP a înregistrat o creştere semnificativă, de peste trei ori, faţă de şedinţa bursieră de vineri. Au fost transferate 2,8 milioane de acţiuni, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 7 miliarde de lei. În ceea ce priveşte cursul acţiunilor SNP, brokerii consideră că acesta a avut o evoluţie interesantă. Astfel, preţul de deschidere a fost în uşoară scădere faţă de şedinţa anterioară, după care, pe fondul lansării, în a doua jumătate de oră de tranzacţionare, a două ordine mari de cumpărare, preţul a crescut, atingînd un maxim de 2.470 lei/acţiune. După acest moment, cursul s-a înscris pe un trend descrescător, ultima tranzacţie fiind efectuată la preţul de 2.400 lei/titlu, cu 1,2% mai mic decît preţul de închidere de vineri.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Preţul acţiunilor BRD s-a înscris pe parcursul sesiunii bursiere de ieri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi scăzute. Au fost transferate 44.375 acţiuni în valoare totală de 1,1 miliarde de lei. Preţul de închidere a fost de 27.000 lei/acţiune (maximul zilei), cu 300 de lei mai mare decît cursul de deschidere de ieri şi cu 0,8% peste preţul de închidere de vineri. Cel mai mare pachet transferat a numărat 8.000 de acţiuni, iar tranzacţia a fost efectuată la preţul maxim al zilei.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, cursul titlurilor RRC a înregistrat o evoluţie volatilă, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate 3,5 milioane de acţiuni, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 2,1 miliarde de lei. Cursul a înregistrat minim de 590 lei/acţiune şi un maxim de 601 lei/titlu, acesta din urmă fiind consemnat numai la ultima tranzacţie. În ultimele minute ale sesiunii, au fost transferate două pachete numărînd cîte 200.000 de acţiuni fiecare. Ambele tranzacţii au avut loc la preţul de 600 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb