BVB Tranzacţii de 206,6 milioane lei cu obligaţiuni "Raiffeisen"

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 august 2004

Şedinţa bursieră de vineri a fost caracterizată printr-o reducere semnificativă (aproape la jumătate) a volumului şi valorii de tranzacţionare faţă de ziua precedentă. Din totalul bursier, de 43,8 miliarde de lei, 206,6 milioane de lei reprezintă valoarea tranzacţiilor cu obligaţiuni "Raiffeisen Bank". Acestea au fost transferate la un preţ cu 0,01% mai mare decît principalul (5 milioane de lei).

"Vel Pitar" Rîmnicu Vîlcea

Acţiunile VEL au înregistrat în cadrul şedinţei bursiere de vineri o lichiditate ridicată, comparativ cu nivelurile obişnuite, pe fondul aprecierii semnificative a cursului. Au fost transferate 25.635 acţiuni în valoare totală de 238,7 milioane de lei. Cursul a crescut de la 9.100 lei la 9.500 lei/acţiune, acesta din urmă fiind şi maximul de tranzacţionare a ultimului an. Ultimul transfer a fost efectuat la maximul zilei (9.500 lei/acţiune) acesta fiind cu 8% mai mare decît cursul de închidere de joi. Brokerii consideră că o posibilă explicaţie pentru aprecierea cursului titlurilor VEL o reprezintă creşterea semnificativă a rezultatelor financiare ale companiei în primul semestru de activitate din 2004 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2003.

SNP "Petrom" Bucureşti

Titlurile SNP au fost vineri preferatele investitorilor, volumul de tranzacţionare al acestora ridicîndu-se la peste 3 milioane de acţiuni. Valoarea transferurilor perfectate cu titlurile SNP a fost de 7,7 miliarde de lei. Preţul a înregistrat o volatilitate ridicată, oscilînd între un minim de 2.520 lei/titlu şi un maxim de 2.570 lei/titlu. Cel mai mare pachet transferat vineri a numărat 258.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost perfectată în a doua parte a şedinţei la preţul de 2.550 lei/acţiune. Cursul de închidere a fost de 2.550 lei/titlu, cu numai 0,4% mai mare decît nivelul înregistrat vineri.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Pe parcursul şedinţei bursiere de vineri, au fost efectuate 98 de tranzacţii cu peste 870.000 de acţiuni, marea lor majoritate fiind perfectate la preţul de 7.000 lei/acţiune. La jumătatea sesiunii a fost transferat un pachet avînd sub 500 de acţiuni, la cursul de 6.950 lei/titlu. Nivelul maxim înregistrat vineri de curs a fost de 7.050 lei/titlu, preţ la care a fost efectuată o singură tranzacţie, respectiv ultima. Pe parcursul şedinţei au fost transferate patru pachete avînd peste 60.000 de acţiuni, acestea fiind cele mai mari pachete tranzacţionate vineri.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cursul acţiunilor RRC s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend ascendent, ajungînd, aproape de sfîrşitul sesiunii, la un maxim de 610 lei/acţiune. În ultimele minute, preţul a scăzut uşor, astfel că ultima tranzacţie a fost perfectată la un curs de 608 lei/titlu, cu 0,8% mai mare decît preţul de închidere de joi. Lichiditatea a fost medie, numărul acţiunilor transferate ridicîndu-se la 1,6 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea a fost de 987 milioane de lei. Cel mai mare pachet tranzacţionat a numărat 120.000 de acţiuni. Transferul său a fost efectuat în partea a doua a şedinţei la cursul de 604 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb