BVB Tranzacţii de 397 milioane de lei cu obligaţiuni "Raiffeisen Bank"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 31 august 2004

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri au fost efectuate tranzacţii în valoare totală de 59 miliarde de lei, din care suma de 397 milioane de lei provine din transferul unui număr de 75 de obligaţiuni emise de "Raiffeisen Bank". Acestea au fost transferate la un preţ cu 1% mai mare decît valoarea nominală (5 milioane de lei).

"Mefin" Sinaia

Acţiunile MEF au înregistrat ieri o lichiditate scăzută (8.690 de titluri), valoarea transferurilor efectuate cu acestea fiind de 390,9 milioane de lei. Tranzacţiile au fost perfectate la preţul de 45.000 de lei/acţiune, cu 9,8% mai mare decît cursul la care a fost efectuat ultimul transfer în cadrul şedinţei anterioare. Brokerii sînt de părere că această evoluţie a fost determinată de comunicarea, de către societate, a rezultatelor financiare bune aferente primului semestru.

SNP "Petrom"

Preţul titlurilor SNP s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend descrescător, pe fondul unui volum ridicat de tranzacţionare. Au fost transferate peste 2,4 milioane de acţiuni în valoare totală de 5,5 miliarde de lei.

Brokerii precizează că pe parcursul sesiunii a fost înregistrată o presiune la vînzare, ceea ce a condus la deprecierea preţului. Ei sînt de părere că la baza deciziei investitorilor privind renunţarea la titlurile SNP stau speculaţiile legate de preţul la care vor fi subscrise acţiunile în cadrul majorării capitalului social. Acest preţ urmează să fie stabilit în cadrul AGA ce va avea loc în luna septembrie.

"Banca Transilvania"

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, preţul titlurilor TLV s-a înscris pe uşor trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Numărul titlurilor transferate a depăşit 1,6 milioane, iar valoarea 11,6 miliarde de lei. Brokerii consideră că investitorii care au vîndut titluri SNP şi-au orientat disponibilităţile băneşti obţinute din aceste tranzacţii către acţiunile băncii.

SIF "Oltenia"

Acţiunile SIF5 au fost transferate şi ieri în număr mare, însă pe fondul unei uşoare scăderi a cursului. Numărul titlurilor transferate a depăşit 1,2 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea a fost de 9,2 miliarde de lei. Preţul dădea semne de creştere, ajungînd pînă la un maxim de 7.250 lei/titlu, însă la sfîrşitul şedinţei nivelul său s-a depreciat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb