BVB Tranzacţiile la cotă de avarie

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 martie 2005

Indicii bursieri au înregistrat, în cadrul şedinţei bursiere de vineri, creşteri uşoare faţă de nivelul din ziua precedentă. Astfel, indicele care reflectă tendinţa preţurilor celor mai lichide zece acţiuni a crescut cu 0,16% faţă de nivelul din şedinţa anterioară.

În cadrul aceleiaşi sesiuni bursiere, s-a încheiat o tranzacţie cu obligaţiuni corporative în valoare totală de peste 5,6 miliarde lei. S-au transferat 1.004 obligaţiuni ale "Raiffeisen Bank", la un preţ mediu mai mare cu 7% decît valoarea lor nominală.

Valoarea cea mai mare a fost înregistrată la categoria întîi reprezentînd aproximativ 58,33% din total. Tranzacţiile s-au efectuat pe fondul stagnării preţurilor, iar piaţa s-a manifestat relativ constant.

Brokerii prevăd pentru următoarea perioadă corecţii ale cotaţiilor. Ei apreciază că lichiditatea pe piaţă poate creşte astăzi cînd vor fi reintroduse la tranzacţionare acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare.

Ca şi evoluţie pe piaţă preţurile principalelor acţiuni au stag-nat. Acţiunile Băncii Române de Dezvoltare au înregistrat acelaşi preţ ca cel din şedinţa precedentă, respectiv preţul de închidere a fost de 58.000 lei/acţiune.

"Petrom" Bucureşti

Cu acţiunile SNP s-au perfectat tranzacţii în valoare totală de 16,99 miliarde lei, la un preţ mediu de 4.769 lei/acţiune, în scădere uşoară cu 1,5% faţă de şedinţa anterioară. La începutul şedinţei bursiere de vineri, preţul acţiunilor a crescut atingînd maximul de 4.850 lei/acţiune, iar în cea de-a doua parte a şedinţei acesta a scăzut, preţul de închidere fiind de 4.730 lei/acţiune. În partea a doua a şedinţei de vineri, s-a transferat un număr de 727.000 acţiuni la preţul de 4.750 lei/acţiune.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Acţiunile RRC au fost cele mai tranzacţionate vineri, într-un număr de peste 11,3 milioane acţiuni, valoarea totală a trans-ferurilor a depăşit 12,44 miliarde lei, mai puţin decît rulajul realizat în ultima săptămînă. Spre sfîrşitul şedinţei de vineri, s-a transferat un pachet de 1 milion de acţiuni RRC la preţul de 1.100 lei/acţiune, acesta fiind şi preţul de închidere.

"Banca Transilvania" Cluj-Napoca

Cu acţiunile Băncii Transilvania s-au perfectat tranzacţii în valoare de peste 20,2 miliarde lei, la un preţ mediu de 14.317 lei/titlu, în creştere cu 2,1% faţă de şedinţa anterioară. La începutul şedinţei s-au tranzacţionat 74.000 acţiuni TLV la un preţ de 14.500 lei/acţiune, acesta fiind şi maximul zilei. În aceeaşi parte a şedinţei a mai avut loc un transfer cu 65.500 acţiuni, la un preţ mai mic, res-pectiv de 14.300 lei/acţiune. La jumătatea şedinţei de tranzacţionare s-a transferat cel mai mare pachet de acţiuni TLV la acelaşi preţ de 14.300 lei/acţiune.

"SSIF Broker"

Acţiunile BRK le urmează îndeaproape ca şi evoluţie pe principalele acţiuni care au stag-nat. Vineri, preţul mediu al titlurilor BRK, de 47.062 lei/acţiune a fost mai mare cu 0,6% decît cel din şedinţa anterioară. Cu aceste acţiuni s-au perfectat tranzacţii de 3,9 miliarde lei. Cea mai mare tranzacţie, cu 11.500 acţiuni s-a efectuat la un preţ de 47.000 lei/acţiune, acesta fiind şi preţul de închidere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb