BVB Trei dealuri cu titlurile "Fondul Proprietatea"

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 septembrie 2011

Trei dealuri cu titlurile "Fondul Proprietatea"

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au scăzut cu peste 3,7%, ieri, pe fondul unui rulaj de circa 41,4 milioane de lei (circa 9,6 milioane euro).

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au încheiat şedinţa bursieră de ieri la preţul de 0,438 lei/acţiune, cu 2,67% sub nivelul din şedinţa precedentă, pe fondul unui rulaj de 24,05 milioane lei. În total, au fost tranzacţionate peste 55,3 milioane de acţiuni, în 611 tranzacţii. Trei dealuri au fost înregistrate, ieri, cu titlurile FP, în valoare de 8,93 milioane lei.

Acţiunile FP vor fi incluse în trei indici regionali, respectiv SETX (Southeast Europe Traded Index), CECExt (CECE Extended Index) şi NTX (New Europe Blue Chip Index), începând cu 19 septembrie, în urma deciziei Comisiei Indicilor a Bursei de Valori din Viena.

Totodată, amânarea termenului pentru listarea companiilor de stat unde FP este acţionar până la finele anului 2014 va avea ca efect scăderea încrederii investitorilor în piaţa de capital din România, consideră Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC).

Titlurile "BRD-Groupe Societe Generale" (BRD) au încheiat şedinţa bursieră de ieri la preţul de 10,9 lei/acţiune, cu 4,89% sub nivelul din şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de aproape 3,93 milioane lei.

Titlurile "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB) au scăzut cu 0,66%, la 30 lei/titlu, pe fondul unei lichidităţi de 2,03 milioane lei.

Cel mai mult s-au apreciat titlurile "Zimtub" (ZIM), cu 14,4%, la 1,7 lei/titlu.

Cel mai mult s-au depreciat titlurile "Alumil Rom Industry" (ALU), cu 8,33%, la 1,1lei/titlu.

Totodată, indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a scăzut cu 3,75%, ajungând la 4.482 puncte, iar indicele compozit al Bursei, BET-C, s-a depreciat cu 3,68%, la 2.737 puncte. Indicele BET-FI, care arată evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale Fondului Proprietatea, a scăzut cu 3,71%, ajungând la 17.314 puncte.

Indicele BET-NG, care arată evoluţia companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, a scăzut cu 4,32%, ajungând la 631,5 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb