BVB Un singur investitor a cumpărat aproape toate acţiunile BRD transferate vineri

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 februarie 2004

Interesul ridicat al investitorilor pentru achiziţionarea acţiunilor cotate la BVB a determinat o creştere generalizată a cotaţiilor şi în şedinţa bursieră de vineri. Din acţiunile tranzacţionate pe parcursul sesiunii, doar şase au înregistrat o scă-dere uşoară a preţului comparativ cu nivelul de joi. Toţi indicii bursieri au închis şedinţa la valori peste cele de joi, iar indicii BET şi BET-C au atins noi maxime istorice.

Acţiunile SIF au înregistrat vineri creşteri semnificative, după ce în prima parte a săp-tămînii, investitorii au vîndut mai mult. Lichiditatea acţiunilor SIF a fost ridicată, valoarea tranzacţiilor încheiate cu aces-tea, ridicîndu-se la 18,22 miliarde de lei. Cele mai căutate au fost titlurile SIF \"Transilvania\" şi SIF \"Oltenia\", care au depăşit un milion de acţiuni transferate. Pe fondul cererii ridicate, cotaţia acţiunilor SIF \"Transilvania\" a atins vineri un nou maxim istoric, de 5.100 lei/acţiune.

\"Banca Transilvania\" Cluj Napoca

Acţiunile TLV au fost vineri în atenţia investitorilor, volumul transferat ajungînd la 6,8 milioane de acţiuni. Pe fondul cererii ridicate şi a numărului redus de titluri TLV afişate la vînzare, cotaţia a atins un nou maxim de tranzacţionare al ultimilor şase ani, de 5.900 lei/acţiune. Brokerii apreciază că preţul acţiunilor TLV va continua să crească, avînd în vedere cererea ridicată pentru titurile băncii. În opinia lor, preţul se poate stabiliza, pentru urmă-toarele şedin-ţe la 6.000 lei/ac-ţiune, valoare considerată un nou prag psihologic pentru investitori.

\"Policolor\" Bucureşti

Pe parcursul şedinţei de vineri, a fost realizată o tranzacţie specială cu 700.000 de acţiuni \"Policolor\", preţul negociat, de 6.100 lei/acţiune, fiind mai scăzut decât cel practicat pe piaţă. Pe parcursul şedinţei de vineri, cotaţia acţiunilor \"Policolor\" pe piaţa principală a variat între 6.250 şi 6.300 lei/ac-ţiune.

\"Impact\" Bucureşti

Interesul ridicat al investitorilor pentru acţiunile IMP a determinat vineri o creştere cu 2,8% a cotaţiei lor. Cele mai multe transferuri au fost realizate la 5.550 lei/acţiune. Brokerii a-preciază că investitorii aşteaptă anunţul privind majorarea capitalului social.

\"Banca Română pentru Dezvoltare\"

Lichiditatea acţiunilor BRD a fost ridicată în şedinţa de vineri, numărul titlurilor transferate fiind de 3,85 milioane de bucăţi (0,28% din capitalul băncii). Pe fondul cererii ridicate, cursul a crescut pînă la 28.500 lei/ac-ţiune, valoare care reprezintă un nou maxim al ultimului an. Potrivit surselor din piaţa de capital, pachetul reprezentînd 3,8 milioane de acţiuni BRD a fost achiziţionat de un singur inves-titor străin, care a fost dis-pus să plătească un preţ cu 4,5% mai mare decît cel din piaţă. Brokerii susţin că preţul titlurilor BRD ar putea să scadă astăzi, următorul nivel al pre-ţului fiind de 27.000 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb