BVB Un singur investitor a cumpărat aproape toate acţiunile BRD transferate vineri

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 februarie 2004

Interesul ridicat al investitorilor pentru achiziţionarea acţiunilor cotate la BVB a determinat o creştere generalizată a cotaţiilor şi în şedinţa bursieră de vineri. Din acţiunile tranzacţionate pe parcursul sesiunii, doar şase au înregistrat o scă-dere uşoară a preţului comparativ cu nivelul de joi. Toţi indicii bursieri au închis şedinţa la valori peste cele de joi, iar indicii BET şi BET-C au atins noi maxime istorice.

Acţiunile SIF au înregistrat vineri creşteri semnificative, după ce în prima parte a săp-tămînii, investitorii au vîndut mai mult. Lichiditatea acţiunilor SIF a fost ridicată, valoarea tranzacţiilor încheiate cu aces-tea, ridicîndu-se la 18,22 miliarde de lei. Cele mai căutate au fost titlurile SIF \\\"Transilvania\\\" şi SIF \\\"Oltenia\\\", care au depăşit un milion de acţiuni transferate. Pe fondul cererii ridicate, cotaţia acţiunilor SIF \\\"Transilvania\\\" a atins vineri un nou maxim istoric, de 5.100 lei/acţiune.

\\\"Banca Transilvania\\\" Cluj Napoca

Acţiunile TLV au fost vineri în atenţia investitorilor, volumul transferat ajungînd la 6,8 milioane de acţiuni. Pe fondul cererii ridicate şi a numărului redus de titluri TLV afişate la vînzare, cotaţia a atins un nou maxim de tranzacţionare al ultimilor şase ani, de 5.900 lei/acţiune. Brokerii apreciază că preţul acţiunilor TLV va continua să crească, avînd în vedere cererea ridicată pentru titurile băncii. În opinia lor, preţul se poate stabiliza, pentru urmă-toarele şedin-ţe la 6.000 lei/ac-ţiune, valoare considerată un nou prag psihologic pentru investitori.

\\\"Policolor\\\" Bucureşti

Pe parcursul şedinţei de vineri, a fost realizată o tranzacţie specială cu 700.000 de acţiuni \\\"Policolor\\\", preţul negociat, de 6.100 lei/acţiune, fiind mai scăzut decât cel practicat pe piaţă. Pe parcursul şedinţei de vineri, cotaţia acţiunilor \\\"Policolor\\\" pe piaţa principală a variat între 6.250 şi 6.300 lei/ac-ţiune.

\\\"Impact\\\" Bucureşti

Interesul ridicat al investitorilor pentru acţiunile IMP a determinat vineri o creştere cu 2,8% a cotaţiei lor. Cele mai multe transferuri au fost realizate la 5.550 lei/acţiune. Brokerii a-preciază că investitorii aşteaptă anunţul privind majorarea capitalului social.

\\\"Banca Română pentru Dezvoltare\\\"

Lichiditatea acţiunilor BRD a fost ridicată în şedinţa de vineri, numărul titlurilor transferate fiind de 3,85 milioane de bucăţi (0,28% din capitalul băncii). Pe fondul cererii ridicate, cursul a crescut pînă la 28.500 lei/ac-ţiune, valoare care reprezintă un nou maxim al ultimului an. Potrivit surselor din piaţa de capital, pachetul reprezentînd 3,8 milioane de acţiuni BRD a fost achiziţionat de un singur inves-titor străin, care a fost dis-pus să plătească un preţ cu 4,5% mai mare decît cel din piaţă. Brokerii susţin că preţul titlurilor BRD ar putea să scadă astăzi, următorul nivel al pre-ţului fiind de 27.000 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb