BVB Valoare de tranzacţionare redusă

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 martie 2005

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri a fost de numai 129 miliarde de lei, nivelul redus fiind determinat în primul rînd delipsa de la tranzacţionare a acţiunilor de la prima categorie. Acestea sînt sus-pendate pînă luni, 7 martie, în vederea transferării lor pe sis-temul de tranzacţionare ARENA.

Cei trei indici bursieri au înregistrat creşteri uşoare în cadrul şedinţei de ieri.

Brokerii precizează că inves-titorii s-au orientat pe parcursul sesiunii bursiere către cele mai lichide acţiuni de la categoria a doua, în condiţiile absenţei acţiunilor de la prima categorie.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Acţiunile RRC au fost intens tranzacţionate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, la baza interesului ridicat manifestat de către inves-titori a stat lipsa de alternativă. "În absenţa acţiunilor de la prima categorie, titlurile RRC au reprezentat candidatul perfect pentru speculatori", ne-a declarat un broker.

Cursul a înregistrat o volatilitate ridicată, oscilînd între un minim de 1.170 lei/acţiune şi un maxim de 1.220 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 1.190 lei/titlu, în creştere cu 1,7% faţă de preţul de închidere de marţi.

Volumul de tranzacţionare a fost unul ridicat, fiind transferate aproape 40 de milioane de acţiuni. Pe parcursul şedinţei, au fost transferate patru pachete a cîte 1.928.500 de acţiuni fiecare. Acestea au fost cele mai mari pachete de titluri RRC trans-ferate ieri.

"Amonil" Slobozia

Acţiunile AMO au fost în topul preferinţelor investitorilor în cadrul şedinţei bursiere de ieri. Acestea au fost transferate în număr de pes-te 5,7 milioane, valoarea tranzacţiilor perfectate cu ele ridicîndu-se la aproape 4 miliarde de lei. Cursul a înregistrat pe parcursul şedintei o volatilitate ridicată, minimul atins fiind de 665 lei/titlu, iar maximul de 712 lei/titlu. Pe parcursul şedinţei au fost transferate patru pachete a cîte 462.500 acţiuni fiecare. Acestea au fost cele mai mari pachete de acţiuni AMO transferate ieri.

Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 670 lei/acţiune, preţ cu 8,1% mai mare decît cursul de închidere de marţi. Brokerii precizează că interesul investitorilor pentru titlurile AMO a fost determinat de anunţarea acordării de către stat de subvenţii producătorilor agricoli.

SSIF "Broker" Cluj Napoca

Acţiunile BRK au înregistrat o lichiditate redusă pe parcursul şedinţei bursiere de ieri. Numărul titlurilor transferate a fost de 507.000, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea s-a ridicat la 152 milioane de lei. Cursul a oscilat în cadrul sesiunii bursiere de ieri între un minim de 47.500 lei/acţiune şi 48.000 de lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la minimul zilei, de 47.500 lei/titlu, acesta fiind cu 0,8% mai mic decît preţul de închidere de marţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb