BVB Volumul acţiunilor transferate s-a dublat

Valentina Cosma
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 iulie 2006

Valoarea totală a tranzacţiilor derulate la bursă, la sfârşitul săptămânii trecute, s-a ridicat la 27,8 milioane RON, cu 43% mai mult decât în şedinţa precedentă.

Silviu Turc de la "SSIF Broker" ne-a declarat că devine din ce în ce mai clar trendul de creştere al bursei. Domnia sa a mai adăugat că şedinţa de vineri s-a caracterizat printr-o lichiditate destul de bună, iar la începutul acestei săptămâni putem să ne aşteptăm la noi creşteri.

Toţi indicii bursieri s-au apreciat în şedinţa de vineri, iar dintre aceştia cel mai mult a crescut BET-FI, care, până la finalul şedinţei, a cumulat o creştere de +4,06%. Indicele BET-C, care urmăreşte evoluţia preţurilor tuturor acţiunilor cotate la bursă, a câştigat 2,10%, iar BET, care urmăreşte evoluţia preţurilor celor mai lichide şi active zece titluri tranzacţioante, a crescut cu 2,05%.

Vineri, şedinţa a fost caracterizată de o lichiditate bună, cu un volum total de 45 milioane de titluri transferate, valoare de două ori mai mare decât în şedinţa precedentă.

Cele cinci societăţi de inves-tiţii financiare au contribuit cu mai mult de jumătate la formarea valorii totale a transferurilor. Cu titlurile SIF 2 "Moldova" s-au realizat vineri tranzacţii în valoare de 5.106.780 RON, reprezentând 18% din valoarea totală transferată în cadrul şedinţei de vineri. În timpul sedinţei, cotaţia a rămas relativ constantă iar până la final, cotaţia titlurilor SIF 2 s-a apreciat semnificativ cu +5%.

O pondere importantă la formarea valorii totale au avut-o si transferurile cu tituri SIF 5 "Oltenia" care au totalizat 4 milioane RON (14%). Cursul titlurilor a avut de asemenea o creştere importantă cu +4,1%. În timpul şedinţei, acţiunile au evoluat relativ constant de la deschidere, iar titlurile s-au transferat la preţuri cuprinse între 2,16 şi 2,26 RON/acţiune. Ultimul pachet s-a tranzacţionat la preţul maxim.

În sectorul bancar, preţul acţiunilor Băncii Transilvania (TLV) a oscilat între 1,07 şi 1,12 RON/acţiune, dând dovadă din nou de stabilitate. Cotaţia titlurilor "Petrom" Bucureşti (SNP) s-a apreciat la sfârşitul săptămânii trecute cu 1,9%, iar titlurile au fost transferate la preţuri cuprinse între 0,51 şi 0,52RON/ acţiune.

"Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră"

Vineri, cea mai mare apreciere a cotaţiei s-a înregis-trat pentru titlurile EFO, care au crescut cu +11% . S-au tranzacţionat 2640 de acţiuni prin intermediul a 6 tranzacţii, la preţuri cuprinse între 0,39 şi 0,42 RON/acţiune, iar ultimul transfer s-a realizat la preţul de 0,4 RON/acţiune.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb