BVB Zi de scăderi la Bursă - toţi indicii bursieri au avut evoluţii negative

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 februarie 2006

Cea de-a doua zi a lunii la Bursă a fost caracterizată de scăderi generalizate. Toţi indicii bursieri au înregistrat scă-deri pe fondul valului de vînzători care şi-au făcut apariţia în piaţă. Rulajul total perfectat ieri la Bursă a fost de peste 61 de milioane de RON. În prima parte a zilei, cumpărătorii au intervenit pe Bursă, ulterior însă, vînzătorii şi-au făcut simţită prezenţa, iar cotaţiile principalilor emitenţi au scăzut. Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursă, a pierdut ieri 1,38%, în timp ce indicele BET-FI a scăzut cu circa 1,36% pînă la nivelul de 54.066,97 puncte.

Emitentul cel mai tranzacţionat, cu un rulaj de peste 12,85 milioane de RON, a fost ieri "Banca Transilvania". Cotaţia a crescut în prima parte a zilei pînă la maximul de 1,51 RON/titlu, însă nu a existat susţinere la cumpărare, fapt care a generat o corecţie a cursului. Preţul la închiderea zilei a fost de 1,47 RON/acţiune, în scădere cu 2% faţă de cel precedent. Aceeaşi evoluţie au avut-o ieri şi titlurile BRD, care după ce au atins cotaţia maximă de 18,4 RON/acţiune, au scăzut către preţul minim al zilei de 17,8 RON/titlu, unde au şi închis. Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate cu acţiunile băncii BRD a fost de 12,79 milioane de RON şi peste 8,65 milioane de acţiuni tranzacţionate.

La aceeaşi categorie, acţiunile SNP "Petrom" au avut o evoluţie în ton cu piaţa. Astfel, cursul a crescut pînă la nivelul de 0,6550 RON/acţiune, după care a închis şedinţa bursieră la minimul de 0,6350 RON/acţiune. Rulajul realizat cu acţiunile SNP s-a cifrat la peste 6 milioane de RON şi peste 9,8 milioane de titluri tranzacţionate.

La categoria SIF, vînzătorii au intervenit mai rapid în piaţă. Cea mai mare reducere a preţului a avut-o ieri SIF5 "Oltenia".

Cotaţia SIF5 a scăzut cu 1,6% pînă la nivelul de 3 RON/acţiune. Cu 250.000 de acţiuni SIF5 a avut loc şi o tranzacţie specială (deal), la preţul de 3,05 RON/titlu, în sumă de 762.500 de RON. Ca valoare tranzacţionată, se detaşează SIF2 "Moldova", cu circa 6,2 milioane de RON şi 2,31 de milioane de acţiuni transferate.

La categoria a doua, acţiunile "Rompetrol Rafinare" Constanţa nu au avut o evoluţie spectaculoasă ieri. Cotaţia a fluctuat între 0,1190 RON şi 0,1210 RON/acţiune, închizînd ziua la nivelul de 0,12 RON/acţiune. Acesta a fost în scădere cu 0,8% faţă de cel anterior.

"Vrancart" Adjud

La categoria a doua, după acţiunile "Rompetrol Rafinare", s-au detaşat titlurile "Vrancart" Adjud. Acestea au înregistrat ieri o lichiditate crescută, fiind tranzacţionate peste 8,8 milioane de acţiuni, respectiv peste 1% din capitalul social. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 1,23 milioane de RON. Preţul la finalul şedinţei a fost de 0,1360 RON/acţiune, în scădere cu 0,7 faţă de cel anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb