BVB/GABRIEL ROTARU, INTERCAPITAL INVEST:  "Evoluţia la BVB a fost în oglindă cu cea a pieţelor externe"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 aprilie 2016

Şase dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mic decât vineri, de 25,86 milioane de lei (5,77 milioane de euro).

Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Ultima săptămâna din luna aprilie a continuat cu o nouă corecţie pentru bursele externe. Aceasta ar fi a doua şedinţă de scădere după ultimele maxime locale. La BVB, evoluţia a fost în oglindă cu cea a pieţelor externe, indicele BET fiind la a doua şedinţă consecutivă de redresare, însă una destul de uşoară. Sprijinul a venit mai mult din partea acţiunilor OMV Petrom care, pe un volum destul de redus, au urcat cu 1,5%. În apropiere s-a situat Romgaz, cu o apreciere de 1,22%, ocupând şi primul loc în topul lichidităţii, valoarea tranzacţiilor urcând aproape de 3,5 milioane lei. Spre deosebire de şedinţele anterioare, în cea de astăzi (ieri, n.r.) s-a consemnat o scădere abruptă privind rulajul general zilnic, însă acest fenomen este unul destul de firesc după vârful atins în săptămâna trecută".

Aşadar, pe piaţa "regular", cele mai lichide acţiuni au fost cele ale "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii de 3,42 milioane de lei, la preţul unitar de 24,9 lei.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au stagnat la 2,65 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,1 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Teraplast" (TRP) de 2,41 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,588 lei/unitate, în scădere cu 2%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 2,36 milioane de lei. Cotaţia FP a coborât cu 0,4%, ultimul preţ fiind de 0,756 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, trei tranzacţii. Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 4,37 milioane lei, a fost realizată cu titluri "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), la preţul de 9,88 lei/unitate, în depreciere cu 1,2%.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri "OMV Petrom" (SNP), de 3 milioane de lei, în urcare cu 0,43%, la preţul unitar 0,234 lei.

A mai fost încheiată o tranzacţie «deal», de 1,2 milioane de lei, cu acţiuni "SIF Oltenia" (SIF5), la preţul de 1,5 lei/unitate, în scădere cu 1,06%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,09%, la fel ca şi indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,19%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,09%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,25%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb