BVB/GABRIEL ROTARU, INTERCAPITAL INVEST: "Optimismul de pe pieţele externe nu s-a văzut şi la BVB"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 iunie 2016

"Optimismul de pe pieţele externe nu s-a văzut şi la BVB"

Investitorii au preferat să rămână în aşteptarea rezultatului referendumului din Marea Britanie

Şapte dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mic decât miercuri, de 19,7 milioane de lei (4,36 milioane euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "În aşteptarea rezultatului referendumului din Marea Britanie, pieţele externe s-au arătat destul de optimiste, însă acest lucru nu s-a văzut şi la BVB. Aici, indicele BET a stagnat pe o evoluţie mixtă a blue chip-urilor din compoziţie. Putem spune că, faţă de şedinţele anterioare, investitorii au preferat să rămână în aşteptare, singurele acţiuni care au beneficiat de atenţia acestora fiind «Banca Transilvania» şi «Romgaz», care s-au detaşat de restul printr-o lichiditate ridicată. Însă, fără tranzacţii «deal» şi pe o volatilitate slabă, lichiditatea generală a pieţei s-a diminuat simţitor în şedinţa de astăzi (ieri, n.r.)".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,45%, preţul de închidere fiind de 2,21 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au coborât cu 0,2%, la 24,45 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,03 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 0,85 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,703 lei/unitate, în scădere cu 0,28%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 0,5 milioane de lei. Cotaţia TGN a stagnat, ultimul preţ fiind de 264 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,08%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,07%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,06%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,09%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,06%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb