BVB/MARCEL MURGOCI, ESTINVEST FOCŞANI:  "Volume nu foarte mari de tranzacţionare, pe fondul scăderii indicilor"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 iulie 2016

"Volume nu foarte mari de tranzacţionare, pe fondul scăderii indicilor"

Acţiunile "Romgaz", cele mai lichide

Opt dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri apreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 17,27 milioane de lei (3,82 milioane euro), mai mic decât joi.

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Cel mai tranzacţionat emitent a fost «Romgaz», având în vedere faptul că astăzi (vineri, n.r.) este ultima zi de tranzacţionare pentru dividende, luni fiind data ex-dividend.(...) În rest, constatăm volume nu foarte mari de tranzacţionare, pe fondul scăderii indicilor bursieri".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,78 milioane de lei. Cotaţia SNG a urcat cu 0,2%, preţul de închidere fiind de 25,15 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au crescut cu 0,72%, la 2,095 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,27 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) de 1,04 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 9,78 lei/unitate, în scădere cu 0,2%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 0,76 milioane de lei. Cotaţia FP s-a depreciat cu 0,14%, ultimul preţ fiind de 0,725 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie de 0,83 milioane lei, realizată cu titluri TLV, la preţul unitar de 2,1 lei, în urcare cu 0,96%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,21%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,19%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,09%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,15%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,08%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb