BVB/MARCEL MURGOCI, ESTINVEST:  "Piaţa s-a molipsit de la trendul negativ extern"

ELENA DEACU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iunie 2015

"Piaţa s-a molipsit de la trendul negativ extern"

Piaţa noastră de capital a suferit corecţii similare cu cele înregistrate în afara ţării, în şedinţa de ieri a Bursei de Valori Bucureşti, molipsindu-se de la trendul negativ, ne-a declarat Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la Estinvest Focşani.

Tranzacţiile de la BVB au totalizat, ieri, 17,26 milioane de lei (3,85 milioane de euro). Schimburile cu acţiuni au însumat 13,71 milioane lei (3,06 milioane de euro), în timp ce, pe segmentul de obligaţiuni, au fost făcute tranzacţii de 2,15 milioane lei (0,48 milioane euro) cu Obligaţiuni Garanti Bank 2019.

Marcel Murgoci ne-a spus că volumele de tranzacţionare nu au fost foarte mari, ceea ce denotă că "investitorii nu au intrat în panică şi nu au fost vânzări masive". Potrivit domniei sale, cumpărătorii au păstrat distanţa, au redus cotaţiile şi au încercat să cumpere ieftin.

Oficialul Estinvest consideră că acesta este un motiv de îngrijorare, deoarece şi în şedinţele următoare poate fi înregistrată o scădere a pieţei.

Cele mai mari transferuri realizate ieri pe BVB au fost cu titluri Fondul Proprietatea, ele însumând 6,48 milioane lei. Cotaţia FP a stagnat, la închiderea şedinţei, la 0,85 lei/unitate.

Valori mari au avut şi tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania (TLV), acestea totalizând 2,72 milioane lei. Cotaţia TLV a scăzut cu 1,64% la 2,1 lei. Tranzacţii importante au mai fost realizate şi cu acţiunile Transgaz (TGN), acestea însumând 1,45 milioane lei. Titlurile TGN au coborât, ieri, cu 0,36%, la 280 lei.

Ieri, pe BVB, nu a fost efectuat niciun transfer de tip "deal".

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în scădere cu 0,90%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,84%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a depreciat cu 0,30%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a micşorat cu 0,84%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,63 %.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb