BVB/NICU GRIGORAŞ, INTERCAPITAL: "Preţurile au devenit din nou tentante, investitorii revenind în piaţă"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 iulie 2015

"Preţurile au devenit din nou tentante, investitorii revenind în piaţă"

Pe fundalul scăderilor din ultimele zile de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), preţurile au devenit din nou tentante, investitorii revenind în piaţă, în special în a doua parte a şedintei de tranzacţionare de ieri, ne-a declarat Nicu Grigoraş, director Departament Tranzacţionare şi Front Office SSIF Intercapital Invest.

Potrivit domniei sale, volumul tranzacţionat în şedinţa de ieri a crescut semnificativ faţă de şedintele anterioare. Volumul total tranzacţionat a fost ieri de 50,7 milioane de lei, faţă de doar 21,96 milioane de lei în şedinţa precedentă. Schimburile cu acţiuni au însumat 49,67 milioane lei (11,23 milioane de euro), în timp ce pe segmentul de certificate au fost făcute tranzacţii de aproape 1,04 milioane lei (235 mii euro).

Reprezentantul Intercapital ne-a mai spus că tendinţa generală a pieţei a fost de uşoară depreciere, majoritatea companiilor lichide închizând şedinţa în teritoriu negativ. Excepţie au făcut titlurile Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN), respectiv BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Banca Transilvania (TLV).

Cele mai tranzacţionate titluri în şedinţa de ieri au fost cele ale Fondului Proprietatea (FP), valoarea schimburilor ridicându-se la 16,98 milioane lei. Acţiunile FP au scăzut cu 0,12%, la un preţ de 0,82 lei. Valori mari au mai avut tranzacţiile cu acţiuni OMV Petrom (SNP), acestea totalizând 9,3 milioane lei. Cotaţia SNP a coborât cu 0,51%, la 0,3881 lei. De asemenea, şi acţiunile Banca Transilvania (TLV) au fost tranzacţionate intens, schimburile însumând 5,9 milioane lei, titlurile băncii fiind schimbate şi prin două deal-uri în valoare de 1,675 milioane lei. Cotaţia TLV s-a majorat cu 0,55%, la închiderea şedinţei, la 2,3590 lei pe titlu.

Schimburi de tip "deal" au mai fost făcute şi cu titluri Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), în valoare de 1,586 milioane lei. Acţiunile ELGS au închis şedinţa în creştere cu 2,23%, la 0,5495 lei pe titlu. De asemenea, a mai fost realizat un "deal" cu acţiuni SNGN Romgaz (SNG), pentru 850 mii lei, SNG închizând şedinţa în scădere cu 0,09%, la 34 lei pe titlu.

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în scădere uşoară cu 0,02%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,04%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a apreciat cu 0,30%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a majorat cu 0,05%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,11%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. sa nu scrii nimic despre IARV in aceste zile arata incompetenta totala

    1. Ce sa scrii? poate prostii ! acum citeva zile , o analiza din Bursa arata ca IARV este o cenusareasa prin rezervarea unui rol minor (mentenanta ) in constructia de elicoptere.Ce s-a intimplat in acea zi?Pretul actiunilor a crescut cu 15% !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb