CA al SIF1 supune AGOA repartizarea profitului net pe 2015, de 75,32 milioane de lei, la rezultatul reportat

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 martie 2016

CA al SIF1 supune AGOA repartizarea profitului net pe 2015, de 75,32 milioane de lei, la rezultatul reportat

Consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat că supune Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor ("AGOA") convocată pentru 25/26 aprilie 2016 repartizarea profitului net aferent exerciţiului financiar 2015, în sumă de 75.324.568 lei, la rezultatul reportat, potrivit unui raport remis BVB.

Consiliul de administraţie al SIF1 anunţă, astfel, convoacarea adunării generale ordinare a acţionarilor (AGOA) pentru data de 25 aprilie 2016 şi adunarea generală extraordinară a acţionarilor (AGEA), pentru aceeaşi dată, la sediul societăţii din Arad.

Potrivit raportului, adunarea generală ordinară a acţionarilor va avea pe ordinea de zi următoarele puncte:

1. Aprobarea situaţiilor financiare ale exerciţiului financiar 2015, pe baza discuţiilor şi a rapoartelor prezentate de consiliul de administraţie, de preşedinte şi de auditorul financiar;

2. Aprobarea distribuirii profitului conform propunerii Consiliului de administraţie;

3. Aprobarea descărcării de gestiune a consiliului de administraţie pentru exerciţiul financiar 2015;

4. Aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli şi a Programului de activitate pentru exerciţiul financiar 2016;

5. Aprobarea remuneraţiei cuvenite membrilor consiliului de administraţie pentru exerciţiul financiar în curs;

6. Aprobarea limitelor generale ale tuturor remuneraţiilor suplimentare ale membrilor consiliului de administraţie si a limitelor generale ale remuneraţiei directorilor;

7. Alegerea unui administrator pe locul rămas vacant, pentru un mandat egal cu perioada rămasă până la expirarea mandatului administratorilor aflaţi în funcţie (24.04.2017);

8. Numirea auditorului financiar, fixarea duratei minime a contractului de audit şi împuternicirea consiliului de administraţie pentru încheierea contractului de audit;

9. Aprobarea datei de 17 august 2016 ca dată de înregistrare (16 august 2016 ca ex date);

10. Aprobarea împuternicirii (cu posibilitatea de substituire) a lui Bogdan-Alexandru Drăgoi, preşedinte al consiliului de administraţie şi a lui Octavian Avrămoiu, vicepreşedinte al consiliului de administraţie, pentru semnarea tuturor documentelor necesare pentru îndeplinirea formalităţilor necesare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, la Oficiul Registrului Comerţului precum şi oriunde va fi necesar, pentru ducerea la îndeplinire a hotărârilor adunării generale.

În ceea ce priveşte adunarea generală extraordinară a acţionarilor, aceasta va avea pe ordinea de zi aprobarea derulării unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii de către societate.

Potrivit raportului remis BVB, SIF1 va răscumpăra acţiuni în cadrul programului în vederea reducerii capitalului social al societăţii, precum şi pentru distribuirea cu titlu gratuit către angajaţi şi membri ai conducerii societăţii (administratori, directori), în scopul fidelizării acestora, precum şi al recompensării pentru activitatea desfăşurată în cadrul societăţii, conform criteriilor de performanţă ce urmează a fi stabilite de Consiliul de Administraţie.

Pot fi răscumpărate cel mult 30.849.268 acţiuni, din care maximum 28.849.268 acţiuni vor fi răscumpărate în vederea reducerii capitalului social, prin anularea acestora, iar maximum 2.000.000 acţiuni urmează a fi distribuite cu titlu gratuit către angajaţi şi membri ai conducerii societăţii.

În convocator este prevăzut şi faptul că preţul minim per acţiune este de 0,50 lei, iar preţul maxim per acţiune este de 3,15 lei.

Durata programului de răscumpărare este de maximum 12 luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial al României.

De asemenea, pe ordinea de zi a AGEA mai figurează:

- Aprobarea completării obiectului principal de activitate al societăţii cu activitatea de "administrare a riscurilor", precum şi cu "alte activităţi legate de propria administrare" în conformitate cu prevederile art. 5 al Legii nr. 74/2015 şi ale Regulamentului ASF nr. 10/2015;

- Aprobarea modificării actelor constitutive ale societăţii prin încetarea validităţii contractului de societate, redenumirea Statutului societăţii ca Act constitutiv şi modificarea Statutului (Act constitutiv), pentru adaptarea acestuia la prevederile legale în vigoare;

- Aprobarea datei de 17 mai 2016 ca dată de înregistrare (16 mai 2016 ca ex date).

Opinia Cititorului ( 66 )

  1. Ce tupeu au cu bilteanu inculpat

    Va veni si ziua voastra 

    1. A, deci daca balteanu e cercetat sau inculpat cum zici tu, inseamna ca sif 1 trebuie sa faca in asa fel incat toata lumea sa se nfrupte. Sa fie bine la toata lumea ca sa nu fie rau. Halal rationament baieti.

      Spun ca trebuie sa ai tupeu sa repeti greselile inculpatului

      Da tu asta ai inteles, ca Balteanu este cercetat ca n-a dat dividende? Esti f inteligent, ce sa zic...

    alti securisti[copii lor]..

    1. Banuiesc ca tu ii cunosti si stii bine

    Slugile stau drepti in fata lui Bilteanu si actioneaza stramb, de tot, fata de actionarii SIF1.

    Profesionistii ot Bilteanu, au nevoie de bani pentru investitii in agricultura si energie si nu-i arunca la actionari.. 

    Care energie?,,,,, aia canadiana, primul canal larg de sifonare a banilor din SIF-e. 

    Care agricultura? ...aia facuta impreuna cu mafia libaneza tot cu scop de sifonare...prin canalul SIFI; 

    Din cele declarate de Bogdan Dragoi luna trecuta in ZF, lipseste doar aplecarea lui catre distribuirea echilibrata si sustenabila de dividende.  

    De dividende a uitat si o va face in mod sustenabil si in forma continuata. Alo ASF, alo Misu Negritoiu, alo Mircea Ursache se aude? .  

    Salut tovarasesc inculpatilor si o urare : "Sa traiti zeci de ani la parnaie, porcilor!"

    1. Nu revine a fost mereu acolo ca doar toti sunt oamenii presedintelui balteanu - iepurasii lui.

      Dragoi este Iepusasul sef ! 

      Spre marea ta mirare postacule, da chiar e nevoie de investitii pentru a misca tot ce inseamna afaceri si profit in general. Pentru tine probabil, faptul ca lucrezi pe undeva pe 2 lei, sclavule inseamna profit si vrei sa l mananci pe tot imediat. N ai rabdare sa te mai gandesti si la altceva. Faza cu "porcii" e de cacat. Ca si tine de fapt

      Si tu cine esti? Un iepuras ranit? Sau poate un iepuras mort? Si vorbeste mortul? Pardon scrie? Sub anonimat? Curajosule.

      Interesanta "opinie".

      O sa stau linistit la AGA sub anestezie cu adrenalina la maxim. 

      La care masa o sa fii ? 

      O sa ma gandesc ca la anu sigur va fi mai mult dividend pentru actionari - cel puti dublu ! 

      Stati linistiti ca iepurasii lucreaza pentru dumneavoastra !

      E bine asa ? 

      S ar putea sa ai o surpriza. Si sa nu cazi sub masa. Daca se va-ntampla totusi sa cazi, ai putea sa faci un ban daca esti antrenat. Dar sa nu furi la mana.

      Surpriza mai mare ca dividendu ?

      Vezi sa nu te stearga moderatoru !

    Nici un banut dividend !

    Asa vreau eu ! 

    Nu au ce sa ne faca ! Cui nu ii convine sa voteze contra sau sa vanda actiunile . Alea peste 5% le rscumparam si ii lasam pe toti cu buza umflata, sa arunce intre intre ei ca la "popa prostu" ha,ha, ha .., 

    Daca nu ne-au prins cu Azuga, cu obligatiunile, cu big four, cu depasirea pragului si marea sifonare fara OPC obligatorie la sif imobiliare(e listata legal la bvb !!! ) si mutarea sediului la Bucuresti nu au ce sa ne faca ! Este societatea mea acum si fac ce vreau ! ASF si-a luat partea, si-a facut treaba si va lucra in continuare pentru noi ! Mircea fate ca lucrezi ! Pentru micul actionar bineinteles ! pentru noi trage sforile !  

    Misule astia chiar credeau ca sa schimbat ceva ! 

    Stati linistiti cat timp ne protejeaza asf nimeni nu ne poate face nimic, transferam totul in Cipru si mai facem cativa pui la fel sa lasam cojile portocalei in Romania !

    Hai ca se poate !  

    1. Bogdan Dragoi, ministrul profesionist al dreptei romanesti, a ajuns carpa de sters pe jos a unui infractor, si tradator de tara.

      Trebuie remarcat faptul ca, in calitate de fost ministru stie sa calculeze cu cifre mari, ale caror talc ascuns este de nepatruns. 

      ..se pot rascumpara cel mult 30.949.268 de actiuni, cata precizie, care reprezinta 5,63876% din numarul total de actiuni emise. O oarecare lejeritate matematica prezinta cele 2.000.000 actiuni care vor fi distribuite salariatilor si membrilor conducerii, pentru meritul de a semna toate porcismele biltenesti.

      Bogdane, ideea de a face o oferta de rascumparare a tuturor actiunilor de catre proprietarul si stapanul tau, recte Dragos-George Bilteanu, la pretul de 3,15 lei/actia, n-ar fi o idee buna? Hai ca atunci puteti sa faceti ce vreti si nu va mai deranjeaza nimeni nici de la DIICOT, nici carcatosii, nici asfistii.  

      Infractor si tradator de tara?

      Cat de mult sa l urasti pe bilteanu ca sa ajungi in starea de nervi atat de avansata incat sa l acuzi de tradare de tara? Domnilor, v ati pierdut uzul ratiunii? Daca omul va fi dovedit infractor, vom vedea. De tradare de tara nu cred ca au fost 5 acuzati in ultimii 25 de ani si tara a fost super tradata. Balteanu a facut doar afaceri si in general in Romania. Acum 2-3 saptamani, sif1 era cel mai bun si cel mai frumos. Acum Dragoi a ajuns carpa tradatorului de tara? De ce? Ca nu au propus toti banii dividend ca asa i in tenis? Sunteti penibili. 

      Chiar asa ai dreptate. Vezi ce inteligent esti? Si n ai nici capul mare ca te stiu. Ai fost copil precoce. La 5 ani aveai mintea de-acum. Ce sa zica un postac de profesie care, in afara de faptul ca se crede destept si informat, mai e si chinuit de talentul scriiturilor? Uite, te provoc sa-mi raspunzi, cum poti tu mai bine. Nu te grabi. Stai, relaxeaza-te, gandeste te bine si scoate tot ce poti tu mai inteligent si mai valoros din tine. Vezi sa nu ti plesneasca bostanul, tarane.

    Mizerabilii! Nu folosesc profitul pentru dividende, insa vor sa si-l insuseasca via actiuni gratuite. Actiunile gratuite reprezinta o cale de sifonare a ventiturilor unei companii catre conducerea companiei respective (pentru ca acolo merge grosul actiunilor si nu la angajatul de rand) si ar trebui reglementata prin lege aceasta situatie in sensul ca actiunile sa fie distribuite in mod egal catre toti angajatii companiei, acestea sa nu poata fi vandute niciodata (ci doar angajatul sa beneficieze de eventualele dividende si de dreptul de a vota in AGA) iar in cazul parasirii companiei de catre angajat, actiunile sa fie retrase si sa ramana la dispozitia companiei. Altfel spus, actiunile rascumparate de o companie, sa ramana ALE COMPANIEI respective, urmand ca angajatilor sa le fie distribuite doar drepturile la dividende si la vot. Ceea ce se intampla acum cu generalizarea situatiei in care veniturile companiilor merg la conducerile acestora via actiuni gratuite (sunt sifonate) si au loc in dauna actionarilor minoritari (pentru ca actionarii majoritari au pozitii in conducere si deci beneficiaza de profiturile companiei prin intermediul actiunilor primite gratuit si cumparate anterior din acele profituri), reprezinta o mare mizerie si trebuie eliminata!

    1. Actiunile gratuite este modalitatea prin care dreptul de a beneficia de profiturile realizate de o companie este atribuit doar unei mici parti a actionarilor (celor care sunt angajatii companiei), in detrimentul celorlalti actionari ceea ce reprezinta o discriminare si contravine prevederilor constitutionale.

      Au mai facut si altii. Sau altii sunt altfel?

      De ce trebuie eliminata? Ptr ca asa vrei tu? Esti marxist leninist sau un simplu frustrat? Cand folosesti epitete grele vrei sa impresionezi ? Sau ai fost terorizat cand erai mic si acum te razbuni in scris, rautate mica?

      Cu asemenea interventii puerile nu este de mirare ca esti "anonim" si anonim vei ramane in continuare (din pacate nu se gaseste inteligenta de cumparat).

      Sa moara {...}?

    AIPC trebuie sa sesizeze legislativul si sa solicite reglementarea acestei practici a sifonarii profiturilor (fondurilor) unei companii catre o parte a actionarilor ei (si in detrimentul celorlalti) prin intermediul actiunilor gratuite. In plus, aceasta metoda de a plati suplimentar angajatii prin actiuni gratuite (si nu prin majorari de salarii asa cum este normal) prejudiciaza incasarile la diverse bugete ale statului (CAS, pensii, etc.). Gratuitele catre angajati sunt de fapt tepe date actionarilor minoritari si statului.

    Stimati tovarasi. Vad ca varsati tot veninul de care sunteti voi, postacii bogati ( banuiesc ca sunteti plini de actiuni sif1 ) in stare. Va plac dividendele. Ele vi se cuvin, ca doar sunteti investitori orientati. Voi nu investiti aiurea. Voi sunteti din categoria punct ochit, punct lovit. Hai sa fim seriosi domnilor. Sifurile nu au de unde sa mai dea dividend ca se autodistrug. Ei trebuie sa pastreze banii si sa i investeasca in economia reala pentru a avea o sansa de revenire. Cine vrea doar dividend, nu este un investitor in economia reala, este un speculator, iar sif urile nu sunt fonduri speculative.

    1. Salut anonimule de la 1.1, 2.1, 3.2, 4.2, 5.2, si 7! Daca esti Bilteanu spor la postari si investitii prin Cipru....daca esti unul din iepurasi sau chiar iepurasul-sef spor la plecaciuni, pupaturi dorsale

      Asa cum se intampla intr-o societate normala ar fi normal ca cel putin 40% din profit sa se intoarca la actionari sub forma de dividende.Iar aci pot sa-ti dau multe exemple de societati din vest care au anuntate dividendele pe urmatorii 4 ani de acum inainte,ceea ce la noi nici o companie nu face acest lucru.

      Tot la fel fac si actionarii care iau dividende din societate ii introduce in economie prin noi investitii in acea companie sau alte companii.Atunci cum vrei sa ai plus valoare daca tii banii si nu ii dai sub forma de dividende. 

      Salut, anonimule 3, 4.1, si pe care le-ai mai scris tu... daca esti cine cred eu, succes si tie la latrat de pe margine...;)

      Omule, probabil ca esti in trecere pe aici si nu cunosti realitatea. Problema SIF-urilor tocmai asta este - ca nu sunt in stare sa investeasca in economia reala pentru a se redresa ci investesc doar in conducerile lor prin variate metode, inclusiv prin atribuirea de actiuni gratuite (care probabil ca in opinia dumitale de investitor occidental, ca noi suntem orientali dupa cum eronat consideri, este o investitie in economia reala). Stai prost cu logica din moment ce emiti concluzii eronate (1. nu am multe actiuni, 2. nu sunt bogat, 3. nu sunt investitor oriental, 4. nu am comentat negativ plasarea veniturilor SIFs in economia reala ci utilizarea lor in folosul conducerii SIFs). Mai contest, de asemenea, capacitatea conducerilor si "specilalistilor" SIFs de a face investitii viabile - iar dovada concreta in acest sens o reprezinta rezultateele obtinute de SIF1 dupa ce cativa ani la rand a pastrat profiturile pentru investitii - investitii care au fost dezastruoase. Acum ai priceput cum stau lucrurile?

      Cifre-cheie acțiunile Daimler

      2015 -2016e-2017e-2018e-2019e 

      divi dend3,25 3,43 3,62 3.53 

      ran. (în%)4.17 5.36 5,65 5.50 

      Rezultat / actiune 8,09 8,658,94 8,97

      KGV 9,63 7,41 7,17 7,14 

      N ai sa stii niciodata si ai sa mori prost.

      Pui pariu ca aflu?

      Bravo Vanatorule.

      Daca ar fi mai multi ca tine poate am putea schimba ceva la sif 1 si sif 4.

      Eu te sustin si am toata admiratia. 

      Deci esti analist. Si vrei dreptate. Te ai declarat vanator si tragi in tot ce misca. Bravo.

      Si daca afli tot prost mori.

      In plus, prefer sa primesc dividende si sa investesc eu acei bani intrucat, fata de SIFs, chiar ii investesc in economia reala, randamentele sunt mai bune decat cele obtinute de SIFs si in plus nu trebuie sa consum din ei cu terte parti (cum ar fi platile grase catre personalul SIFs, absolut nejustificate avand in vedere rezultatele obtinute care nu sunt pe masura cheltuielior cu aceste persoane - asa-zisii experti de la SIFs).

      Investeste in el. Trimite l la munca.

      Pai daca esti investitor nemultumit ce te tine? Ori iesi ori actioneaza cumva. Crezi ca daca stai pe forumuri si te plangi ca o baba menopauzata castigi ceva? Sau ai o misiune de educare a pietei?

      Tara asta este plina de porci mistreti si ar trebui ca toti ceilalti sa devenim vanatori pentru a schimba raportul de forte. Porcii astia de la noi, dupa cum bine se poate observa, sunt bine "hraniti", se dezvolta repede si se inmultesc repede.

      Nu ma plang ci imi exprim opiniile (indignarea in cazul de fata). Nu le confunda.

      Cum stii ca vei avea profit cu 4 ani inainte inteligentule? Eventual daca ai din urma peofit nerepartizat. Daca sunt oligopoluri care stiu dinainte rezultatul, e altceva. La sif uri nu e cazul. In plus, astia au dat 20 de ani dividende dintr o avere care s a redus mult. A venit vremea sa se opresca si sa schimbe foaia din toate punctele de vedere.

      Fii informat. Exprima ti parerile. Fii decent. Analizeaza.

      Cum sti tu inteligentule ca banii care raman in societate vor fi investiti in favoarea actionarilor.

      Iar in ultimii 4 ani au dat dividend numai anul trecut. 

      Actiunea se tranzactioneaza la un discount de 52% din VUAN 

      Deci cum au fost investiti banii tai in ultimii 4 ani daca au ramas in societate cu salarii colosale ale administratorilor si directorilor.

      Unde este performanta managerilor sif 1? 

      Gigi, astazi va apare activul net pe rit nou, IFRS, si vei vedea superperformanta, care ne costa pe noi actionarii SIF1 minim 15,8 milioane lei pe an. Profitul de 76.5 milioane lei realizat in 2015 nu este din investitiile facute in ultimii 4 ani, ci provine in proportie de 90% din vanzarea mostenirii lasate de Cuzman.... hahaha

      Societatea a declarat profit. Deci are performanta, inteligentule. Faptul ca nu distribuie profitul nu inseamna ca n are performanta. Inseamna doar ca administratorii propun sa nu distribuie plus valoarea. Pana la urma e decizia actionarilor daca fac sau nu ce propune administratorul. La aga se va decide. Daca esti actionar, mergi la aga si propune ce vrei tu. Si voteaza ce vrei tu. Asa i regula. Faptul ca se tranzactioneaza la discount inseamna ca poti cumpara ieftin. Inseamna ca ai o oportunitate. Cumpara si vei castiga.

      Da parca o furase bilteanu. Acum e mostenirea nefurata? Ce surpriza placuta!

      ca intre anonimi iti spun un secret....n-a apucat sa fure tot, asa ca s-a intors la locul faptei sa o finalizeze pe fapta...nu de alta, dar ramane intre noi, Cristina l-a facut looser si nu suporta

    Atata prostie pe comentariu patrat nu am mai vazut de mult timp. Sa vedem:

    1. E ilegal sa nu dai profitul ca dividende. ASF, AIPC, DNA, DIICOT sa se sesizeze, vor sa ne ia banii. 

    Cea mai mare prostie. O societate poate sa faca ce vrea ea cu profitul ei, nu este obligata sa-l dea ca dividende. 

    Plus ca aici profitul ramane nerepartizat (la rezultat reportat), astfel incat nu este exclus ca el sa fie distribuit mai tarziu. Ce dracu de investitori sunteti daca nu stiti atata lucru. 

    2. Actiuni gratuite. De ce se dau numai unora? Sa se dea la toata lumea. 

    Pai aici sunt doua chestii diferite: 

    - actiunile gratuite date din profit (mai precis din incorporarea profitului in capitalul social) - si alea se dau la toata lumea (cel mai bun exemplu e TLV) 

    - actiuni date angajatilor (gratuit, e adevarat), ca bonus. Alea sunt putine. Si e o practica incetatenita in occident. De ce n-ar fi si la noi. Sunt limite in care poti face asta, nu sifonezi profitul asa.

    1. Ca sa intelegi cum este cu prostia pe metrul patra (pana acum nu am stiu ca se raporteaza la metru patrat):

      1. Nu a sustinut nimeni ca este ilegal sa nu acorzi dividende (asta ai inteles doar tu). 

      2. S-a sustinut ca este imoral (si in consecinta ar trebui sa devina si ilegal) ca profiturile unei societati sa fie distribuite doar unei parti a actionariatului (aceleia care face parte din conducerea societatii) sub forma de actiuni si in detrimentul celorlalti actionari (altfel spus, cheltuiala este pentru toti actionarii iar beneficiile doar pentru unii!). 

      2. O societate poata sa faca ce doreste cu profitul ei atat timp cat utlizarea acetuia nu produce abuzuri (incalcari ale drepturilor individuale, discrminari etc.). In cazul de fata, alocarea profitului doar unora dintre actionari, sub forma mascata a actiunilor gratuite, este un act de discriminare si de abuz din partea celor care au pozitie dominanta in actionarit (si in conducerea societatii) si o folosesc pentru a-si crea avantaje materiale. In opinia ta, un actionar majoritar (ce poate ocupa lejer functia de director general, ca doar este majoritar) poate hotara in AGA utilizarea profitului pentru achizitionarea si apoi acordarea de actiunii gratuite salariatilor societatii, urmand ca el sa primeasca cea mai mare parte a actiunilor in calitate de mare director - si uite asa, practic isi transfera lui insusi cea mai mare parte a profitului desi societatea are si alti actionari. Cum ti se pare forma aceasta de "decizie" a societatii? "Societatea" a decis ce vrea ea, ca totul sa mearga la actionarul majoritar desi actionarul majoritar nu detine tot. Este moral? Daca nu, atunci de ce este legal? Sau nu este legal? Daca nu, atunci cum ramane cu "societatea hoaraste ce vrea ea"? 

      In esenta, recompensarea angajatilor cu gratuite este o forma mascata de sifonare a banilor catre conducerea societatii si este o mare mizerie (abuz mascat, in fapt) la adresa actionarilor. Si toate astea in conditiile in care conducerile SIFs beneficiaza de pachete salariale consistente fara insa ca SIF-urile sa beneficieze in aceeasi masura de profesionalism si loialitate din partea conducerilor SIFs. 

      Comentariu suplimentar - SIF-urile au demonstrat cu prisosinta ca sunt incapabile de a genera profituri peste media pietei din plasarea veniturilor obtinute prin vanzarea activelor (si in general sunt incapabile de a face profituri din rularea veniturilor) asa incat singurele modalitati viabile de utilizare a unei parti a acestor venituri (partea care reprezinta profitul) sunt: 

      - atribuirea de dividende

      - rascumpararea actiunilor in scopul ANULARII lor (sustinad astfel cresterea cotatiilor si determinad totodata majorarea VUAN-ului). Sau combinatii ale celor 2. Atat! Investitiile SIFs in economia reala (cum in mod eronat scria cineva aici) sunt un dezastru (iar SIF1 este cel mai bun exemplu in acest sens). La fel, acordarea de gratuite la toti actionarii este un fel de frectie la picior de lemn (nu schimba in esenta nimic).  

    FRATILOR

    UNIREA FACE PUTEREA ! 

    ORGANIZATI-VA IN ASOCIATIA ACTIONARILOR 

    pana si la bloc e asa ceva cu locatarii 

    1. PROLETARI DIN TOATE TARILE UNITI-VA !!!!

      Ete na

      Dupa ”logica” ta, adica mai corect lipsa ei, 

      ORICE ORGANIZATIE, ASOCIERE AR FI O FORMA DE COMUNISM 

      Doamne mare e gradina Ta 

    Pentru un actionar care nu stie cum se vand actiunile

    dar asteapta sa vina dividendul prin posta 

    anul asta nu primeste nimic 

    pe motivul ca anul asta reinvestim pentru viitor 

    Adica vom da dividend in viitor, nu dam acum când avem profit 

    Anul viitor nu se stie, se topeste tot profitul .... 

    E cinstit sa nu dai acum ca sa ai ”data aviatoare” 

    Pai nu e cinstit  

    1. Da [...]. Exact asa. Ce veti face voi [...] cand, in loc de profit, va fi pierdere? Stiti ce au facut actionarii unor banci, fonduri, firme,etc? Au venit cu bani de acasa. Voi sunteti in stare? Atunci veti cere lichidarea ca sa sugeti voi tot. Atata minte aveti.

      Pe pagina de web a Sif1 , in trim. 3 din 2015 in "Situatia activelor" la Rezerve figureaza 1048644223 lei adica 233 mil. euro , care in mare parte s-a constituit din retinerea profiturilor nerepartizati la actionari asta a fost politica administratorilor . In comparatie capitalizarea Sif1 (adica valoarea de pe bursa )la ora actuala este aproximativ 190 mil. de euro . Deci doar Rezervele depasesc cu 43 mil. valoarea la care este tranzactionata pe bursa

    Pe pagina de web a Sif1 , in trim. 3 din 2015 in "Situatia activelor" la Rezerve figureaza 1048644223 lei adica 233 mil. euro , care in mare parte s-a constituit din retinerea profiturilor nerepartizati la actionari asta a fost politica administratorilor . In comparatie capitalizarea Sif1 (adica valoarea de pe bursa )la ora actuala este aproximativ 190 mil. de euro . Deci doar Rezervele depasesc cu 43 mil. valoarea la care este tranzactionata pe bursa .

    Deci bani pentru investitii exista pentru ca in decursul anilor profiturile nu au fost repartizate actionarilor . 

    Personal sunt pentru renumerarea administratorilor si salariatilor dupa rezultatele obtinute . 

    Dar daca eu nu primesc dividende si valoarea actiunii mele pe bursa este la 48 % din valoarea actiunii dupa activul net , eu ca actionar pierd si atunci de ce sa fiu pentru extrabeneficii pentru administratori . 

    Daca nu ma insel administratorii pe linga salarii , primesc beneficii si acestea se calculeaza dupa activul net si nu dupa capitalizarea societatii pe bursa . 

    Iar in ceea ce priveste ASOCIATIA ACTIONARILOR ,la noi nici dupa doua decenii si jumatate nu sa elaborat LEGEA DE PROTECTIE A ACTIONARILOR ,mai ales a celor minoritari , asa ca aceasta ASOCIATIE se poate constitui oriunde dar fara legi care protejeaza interesele actionarilor nu poate obtine rezultate . 

    1. Ba cum sa nu ?

      Se numara actiunile detinute si se impune vointa Asociatiei 

    Dragoi ne anunta ca vrea sa fidelizeze administratorii SIF 1 si in acest scop le ofera actiuni gratuite. Nostim. Dar cine e acest Dragoi ? Un membru PNL , fost fruntas PDL-ist , apropiat al lui Basescu si Videanu, posesor al unei averi interesante.

    Incepand din acest moment trebuie urmarit cu atentie ce se intampla cu banii de la SIF1. Deocamdata , SIF1 scade cu 1,8%.

    1. O stafie bantuie la SIF1

      da stafia lui bilteanu - porkul 

    Lumea sifonata va asteatat!!!! Ce faceti!!!! ..unde este VUANul????

    Anonimule multiplexat, unde esti?_ ce zici?_ ce simti?...ce rationezi? .ce .este? ...este oare porcism sau este iepurism...sau poate rahat turcesc (turkish delight) de supercalitate...spune tare spune apasat, spune cu cuvintele tale!!!

    ,,,si inca nu stim rezultatul mirabolant al profesionistilor de la SIF1...nu ne mai tineti in tensiune...va rog respectuos

    ..si am aflat !!!!

    ...ca profitul in pierdere s-a transformat. 

    Din pacate am avut dreptate

    Anonimule cam cum e cu canadienii cu libanezii cu performantele si cu resturile ramase pe la Arad? 

    1. Asteapta rezultatele de la sif imobiliare din cipru ?

      ...corect, astept si eu cu interes realizarile agricole ale lui SIFI TM AGRO SA, haha...canalul larg prin care ajung fondurile la cine trebuie!!!!

      SIF1 31/01/16 3.1571 VUAN

      SIF1 29/02/16 3.1516 VUAN 

      Administratori platiti cu bani multi sa faca performanta negativa si mai vor si actiuni gratuite.Pentru ce ? 

      Rezultatul exercitiului: (minus)-869.910 lei

      Actionari stati linistiti ca sif 1 vegheaza banii vostri. 

      Informatii financiare 2014 IFRS 2015 IFRS Venituri operationale si castiguri din investitii 170,3 107,6

      Profit net 139,0 78,0 

      Capitaluri proprii 1.540,0 1.782,3 

      Investitii det. la scadenta 144,7 34,5 Active financiare disponibile pentru vanzare 1.354,6 1.718,5 

      Datorii total 98,6 149,6 

      ACTIV TOTAL 1.638,6 1.931,8

      Mil. Lei 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb