CA al SNN a aprobat un mandat provizoriu de 4 luni pentru directorul general Daniela Lulache

M.I.
Piaţa de Capital / 14 aprilie 2017

CA al SNN a aprobat un mandat provizoriu de 4 luni pentru directorul general Daniela Lulache

Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica a aprobat un mandat provizoriu pe o perioada de 4 luni pentru directorul general Daniela Lulache, urmând să deruleze o procedură de recrutare şi selecţie pentru un mandat întreg de 4 ani, se arată într-un comunicat al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În document se arată: "SN Nuclearelectrica SA ("SNN") informează acţionarii şi investitorii privind decizia Consiliului de Administraţie referitoare la mandatul Directorului General. Consiliul de Administraţie al SNN a aprobat prin decizie, cu unanimitate de voturi, cu abţinerea de la vot a membrului Consiliului de Administraţie care îndeplineşte simultan şi funcţia de Director General, prelungirea mandatului de Director General al doamnei Daniela Lulache pe o perioadă de 4 luni, începând cu data de 01.05.2017, respectiv un mandat provizoriu, având în vedere că mandatul actual al directorului general va expira la data de 30.04.2017. Decizia Consiliului de Administraţie a fost adoptată în data de 11.04.2017 şi acceptată de Directorul General în data de 13.04.2017".

Nuclearelectrica este administrată în sistem unitar, conducerea executivă fiind delegată unui singur administrator executiv, aşadar, în cazul acestei companii, spre deosebire de sistemul dualist, conducerea executivă nu mai poate fi asigurată în întregime în cazul expirării mandatului singurului administrator executiv.

Sursa citată menţionează: "A fost avută în vedere decizia Ministerului Energiei de nominalizare a unor administratori doar pentru un mandat provizoriu pe o perioada de 4 luni, sitţie în care autoritatea tutelară trebuie să deruleze în perioada următoare o procedură de recrutare şi selecţie a unor administratori pentru un mandat întreg de 4 ani, iar Consiliul de Administraţie să deruleze o procedură de recrutare şi selecţie pentru poziţia de director general pentru un mandat întreg de 4 ani. La nivelul unui producător nuclear există în permanenţă procese şi activităţi a căror întrerupere şi/sau întârziere din cauze administrative poate produce disfuncţionalităţi în fluxurile constante de activitate, aspect nepermis în activitatea curentă a unui operator nuclear, asigurarea funcţiei decizionale executive fiind esenţială în ierarhia decizională a unui producător nuclear".

În cazul proiectului Unităţilor 3 şi 4, pe fondul intenţiei Ministerului Energiei de accelerare a procesului de negociere, Consiliul de Administraţie a considerat necesară aprobarea unui provizorat de 4 luni în cazul directorului general, acesta fiind membru titular în Comisia de negociere a proiectului.

Propunerea lui Bogdan Stănescu şi a Danielei Lulache pentru reînnoirea funcţiilor de administrator al Nuclearelectrica nu aparţine Ministerului Energiei, ci unui acţionar minoritar, a declarat recent, pentru News.ro, ministrul de resort Toma Petcu, care se declară nemulţumit de conducerea producătorului de energie, după ce a reziliat în urmă cu mai bine de un an contractul cu Compania Naţională a Uraniului (CNU).

"Ministerul Energiei nu avea cum să susţină cele două propuneri întrucât la nivelul ministerului există o nemulţumire faţă de actuala conducere a Nuclearelectrica din care cei doi fac parte. Nemulţumirea vizează rezilierea contractului cu CNU care a vulnerabilizat industria nucleară integrată a României, aspecte cercetate în acest moment de corpul de control al premierului", a afirmat ministrul.

Nuclearelectrica a realizat anul trecut o producţie netă de energie în scădere la 10.388 GWh, de la 10.709 GWh în anul 2015. Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sunt kaptiv pe nucleara s anui zic altfel

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb