CA SĂ-ŞI EFICIENTIZEZE ACTIVITATEA, Ministerul Sănătăţii comasează unităţile din subordine

C.D.
Macroeconomie / 19 decembrie 2010

Ministerul Sănătăţii comasează unităţile din subordine

Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează să-şi eficientizeze activitatea prin comasarea unor unităţi sanitare din subordine.

MS a pregătit trei hotărâri de Guvern care prevăd comasarea Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan din Iaşi cu Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi, comasarea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Tg. Mureş cu Spitalul Clinic de Urgenţă Tg Mureş, precum şi comasarea Centrului de Cardiologie Craiova cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din aceeaşi localitate.

În urma reorganizării, în subordinea ministerului vor rămâne un număr de 59 unităţi sanitare, din 62 cât se află în prezent.

Iaşi

Reprezentanţii MS consideră că, la nivelul judeţului Iaşi, comasarea celor două spitale este absolut necesară, în urma fuziunii rezultând un spital cu toate funcţionalităţile.

"La momentul actual, organizarea asistenţei medicale de urgenţă în judeţul Iaşi este deficitară, fiind împărţită între mai multe entităţi cu personalităţi juridice proprii şi conduceri proprii, ceea ce duce la o colaborare foarte limitată, în detrimentul pacientului", consideră reprezentanţii MS.

Aceştia susţin că fuziunea celor două spitale va duce şi la reducerea costurilor administrative.

Târgu Mureş

În cazul celor două unităţi sanitare de la Tg. Mureş, comasarea acestora va permite crearea primei structuri complet funcţionale ca Spital de Urgenţă de nivel I din ţară, având toate specialităţile necesare acestui nivel de clasificare, susţin reprezentanţii MS.

Aceştia au explicat: "În prezent, din punct de vedere administrativ, cele două entităţi medicale funcţionează deja în aceeaşi clădire, mai precis, Institutul funcţionează integral în clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. De asemenea, acestea decontează între ele anumite investigaţii. Comasarea va conduce la crearea unei platforme unice de investigaţii pentru pacienţii internaţi în noua structură".

Institutul urmează să fie transformat în centru de specialitate în cadrul spitalului, iar măsura va duce la reducerea costurilor administrative, conform ministerului de resort.

Craiova

La Craiova, reprezentanţii MS susţin că fuziunea Centrului de Cardiologie Craiova cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu va întâmpina probleme, întrucât cele două structuri funcţionează în aceeaşi clădire.

De asemenea, cele două structuri utilizează deja o platformă comună unică de investigaţii în care se decontează servicii între unităţi.

Comasarea celor două entităţi va permite, potrivit MS, reclasificarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova în spital de nivel I, conform clasificării generale a unităţilor sanitare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb