Curtea de Apel Bucureşti (CAB), Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, a respins acţiunea prin care Angela Toncescu pretinde din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) plata unor sume compensatorii de aproape două milioane de lei, care i s-ar cuveni în urma ocupării, în perioada 2006 - 2011, a funcţiei de Preşedinte al fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), potrivit unui comunicat de presă al ASF trimis redacţiei.
"Astfel, Angela Toncescu a solicitat plata sumei de 1.137.354 lei reprezentând indemnizaţii salariale compensatorii cuvenite la data încetării mandatului, plata unei bonificaţii reprezentând echivalentul a 12 salarii brute, în cuantum de 682.039 lei, precum şi plata dobânzii legale de la data scadenţei şi până la achitarea integrală a debitului. Acţiunea a fost înregistrată în 2014 pe rolul Tribunalului Bucureşti, Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, cu Dosarul numărul 27406/3/2014. La termenele din 25.06.2015 şi respectiv 10.02.2016, instanţele au admis excepţiile de necompetenţă funcţională, şi astfel dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal. La termenul din data de 07.06.2016, Curtea a respins acţiunea ca fiind prescrisă. Împotriva hotărârii instanţei de fond poate fi formulat recurs", se arată în comunicat.
ASF este reprezentată în acest dosar de societatea de avocatură Muşat & Asociaţii.
"Autoritatea are mai multe litigii cu foşti membri ai structurilor de conducere din vechile autorităţi de supraveghere a asigurărilor, pieţei de capital şi pieţei pensiilor private - CSA, Comisiei Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), în care aceştia solicită compensaţii de peste 15,5 milioane de lei pentru încetarea mandatelor înainte de termen. Până în prezent, ASF a câştigat definitiv procesul cu Constantin Buzoianu, fost preşedinte al CSA în perioada 2011 - 2012, care pretindea peste 1,5 milioane de lei, precum şi procesul cu Tudor Baltă, fost vicepreşedinte al CSA, care avea o pretenţie similară de peste un milion de lei. Adăugând şi compensaţiile solicitate de Angela Toncescu, rezultă că numai pretenţiile celor trei foşti şefi ai CSA ar presupune pentru ASF cheltuieli mai mari decât toate primele de performanţă acordate salariaţilor în anul 2015", conform sursei citate.