Câinele care latră la Patriciu

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 9 noiembrie 2009

Crin Antonescu, în chip de pet.

Crin Antonescu, în chip de pet.

Viorel Hrebenciuc a spus că "orice declaraţie a lui Crin Antonescu miroase a ţiţei". A spus-o săptămâna trecută, la televizor, şi a continuat, mult mai explicit: "Crin Antonescu este căţeluşul de casă al lui Dinu Patriciu".

Chestia cu mirosul probabil că este vreo traumă suferită de Hrebenciuc acum vreo doi ani şi ceva, când Băsescu l-a făcut "şobolan rozaliu" şi s-a referit la mirosul pe care îl împrăştie: "Pe unde trece el miroase a fraudă, a combinaţii care depăşesc bunul-simţ. Mirosul lui nu se găseşte nici la Palatul Cotroceni şi nici pe hainele mele, ci pe ale lui Verestoy Attila, Bogdan Olteanu sau pe ale lui Dan Voiculescu".

La vremea respectivă, Hrebenciuc a răspuns că "diferenţa majoră dintre mine şi Băsescu e aceea că eu sunt întotdeauna treaz, iar el e beat."

Este sigur că Băsescu bea, dar nu e sigur că minte (cel puţin, nu mereu).

Este sigur că Hrebenciuc este un combinator, dar nu e sigur că minte (cel puţin, nu mereu). Într-adevăr, Hrebenciuc îţi lasă impresia că este treaz întotdeauna; replicile îi sunt mereu rezonabile, scurte, la obiect şi deseori, şocante.

În cursul emisiunii televizate, Hrebenciuc a comentat pres-taţia lui Antonescu la consultările de la Cotroceni pentru desemnarea celui de-al doilea premier, observând că vocea lui Crin Antonescu a tremurat în dialogul cu Băsescu .

"Asta înseamnă că nu poate face faţă unei confruntări directe", a conchis Hrebenciuc simplu şi de bun simţ, aluzie (în treacăt) la faptul că Antonescu i-a acuzat pe Băsescu şi Geoană că evită confruntarea directă cu el.

Dar, expresia de "caţeluş de casă al lui Patriciu", pune într-o lumină stranie ultimele încercări ale lui Crin Antonescu să se distanţeze public de omul de afaceri.

"Eminenţi jurnalişti din România au cercetat, dar nu au reuşit să infirme afirmaţia (sic!) mea, că nu am şi nu am avut nicio relaţie financiară cu Dinu Patriciu", a declarat recent Crin Antonescu.

Dacă este sincer, atunci probabil că nu i-a citit declaraţia de avere a Adinei Vălean, soţia sa, europarlamentarul cu care s-a căsătorit la sfârşitul lunii trecute. Acolo scrie că este angajata unei firme. Firma este controlată de Dinu Patriciu. Faptul este un ţânţar,nu un armăsar - şi ce dacă Adina Vălean face nişte bani într-o firmă în care Dinu Patriciu este implicat?

O situaţie nefericită face ca toţi cei din conducerea PNL să fi beneficiat, la un moment sau altul, de un angajament în firmele lui Patriciu sau de un avantaj bănesc din partea lor. Este motivul pentru care, pe când era preşedintele liberalilor, Stolojan s-a înfuriat, spunând că nu vrea ca PNL să devină "un SRL".

Această etichetă vrea (zadarnic) Antonescu să o desprindă de pe partid, dar, mai ales, de pe afişul lui electoral.

Şi este zadarnic, nu neapărat din cauza banilor cu care l-ar finanţa Patriciu (şi pe care Antonescu nu mai pridideşte să "afirme infirmarea" lor).

Nu, este zadarnic pentru că, dincolo de banii săi, Patriciu ştie să-şi argumenteze opiniile politice mai bine decât ştiu să o facă ceilalţi liberali, incluzându-l şi pe Crin Antonescu (de altfel, liberalismul lui Patriciu este radical, nu de mijloc, frizând inutilitatea teoretică a patriotismului - concluzie care poate fi susţinută logic, dar care este greu să te cucerească).

Banii nu fac decât să întărească influenţa lui Patriciu în PNL, o influenţă pe care ar fi exercitat-o oricum, chiar dacă ar fi fost sărac.

"Îi recomand lui Patriciu să-şi pună ochelari, ca să vadă mai bine realitatea", a declarat teribilul Crin Antonescu, când Patriciu a spus că ar fi potrivit tandemul Antonescu-preşedinte cu Geoană- premier.

Antonescu sună fals.

"Caţeluşul de casă" a lătrat la stăpân. "Nimic din acţiunile, din declaraţiile, din poziţiile mele politice nu au fost determinate de influenţa sau de interesul domnului Dinu Patriciu", a spus Crin Antonescu. O exagerare, un strănut al "caţeluşului".

La "Institutul pentru Liberă Iniţiativă" despre ce vorbeam? Când am trecut pe acolo (multumesc pentru invitatii!), nu se vorbea despre femei,ci despre TVA şi despre cum statul ne percepe taxe asupra pierderilor.Finantatorul acestei fundaţii - Dinu Patriciu, chiar nu a avut nici o influenţă în subiectul dezbaterilor?

Precizez că dezbaterile au fost mulţumitoare,civilizate,pline de conţinut. Şi recunosc că m-au influenţat. Trebuie să fii de rea credinţă să pretinzi că nu te influenţează opiniile bine argumentate. Sau să nu le pricepi.

Sunt convins că l-au influenţat şi pe Petre Roman (ce coincidenţă!, Patriciu este naşul de cununie al lui Petre Roman, iar el a devenit consilier de campanie al lui Antonescu).

"Nu îmi asum programul domnului Patriciu şi nici nu cred că este vorba despre un program. Sunt nişte idei ale unui om de afaceri de anvergură care este normal să vorbească, să scrie despre situaţia de criză", a spus Crin Antonescu. Asta e un mârâit drăgălaş, aproape o obrăznicie caraghioasă - ca şi când Patriciu n-ar putea elabora o viziune politică cuprinzătoare.

Patriciu nu va scrie acum un program, pentru că, probabil, nu şi-a schimbat principiile din acela pe care l-a scris cu vreo şase-şapte ani în urmă şi pe care n-are decât să-l actualizeze la realităţile momentului.

Până la urmă, teatrul prost pe care-l joacă Crin Antonescu (nu-i bun actor, îl trădeaza tremurul vocii) nu-i chiar atât de important, încât să-i blocheze accesul la fotoliul prezidenţial.

Nu, problema teatrului jucat de liberali este alta.

Dinu Patriciu l-a desfiinţat pe Bogdan Olteanu, în ocazia numirii aceluia în funcţia de vice-guvernator al Băncii Naţionale: "Labil psihic, de o inteligenţă mediocră şi lipsit de moralitate", aşa l-a caracterizat.

Distanţa dintre cei doi a devenit cosmică şi nimeni nu mai este tentat să suspecteze că de aia l-a promovat Crin Antonescu pe Olteanu la BNR, ca să-i servească afacerilor lui Patriciu.

Acela a fost sau nu a fost teatru?

Pentru că, spre deosebire de "căţeluşul lui de casă" care latră fals, Dinu Patriciu este un actor foarte, foarte bun.

Iar Bogdan Olteanu nu i-a dat nicio replică.

Aşa merg lucrurile?

Soţia lui Crin Antonescu, promovată în una din companiile lui Dinu Patriciu

Europarlamentarul Adina Vălean, soţia preşedintelui PNL Crin Antonescu, figura, în luna iulie 2009, ca membru al Consiliul Consultativ (Advisory Bord) al fondului Finite Assets Ltd, potrivit declaraţiei sale de interese depusă la secretariatul general al Parlamentului European de la Luxemburg.

Compania Finite Assets Ltd a fost înfiinţată anul trecut de "Black Sea Global Properties Limited (BSGP)", firmă controlată indirect de omul de afaceri Dinu Patriciu, prin intermendiul Rompetrol Holding.

Până acum, relaţia dintre Crin Antonescu şi omul de afaceri liberal, Dinu Patriciu, era legată doar de Fundaţia Institutul pentru Liberă Iniţiativă, din care făceau parte mai mulţi lideri liberali, finanţată de către Dinu Patriciu. Crin Antonescu a declarat însă că nu era retribuit pentru prezenţa sa în consiliul de conducere al Fundaţiei.

"Institutul pentru Liberă Iniţiativă" a fost una dintre cele mai active fundaţii din viaţa politică românească, dar şi sponsor oficial ai PNL din ultimii ani. Fondatorii fundaţiei au fost: Crin Antonescu, Cristian Boureanu, Dan Radu Ruşanu, Călin Popescu Tăriceanu, Dinu Patriciu, Victor Babiuc, Radu F. Alexandru, George Şerban, Iolanda Stăniloiu, Adina Vălean, Norica Nicolai, Nicolae Ionescu. Iar din Consiliul Director al fundaţiei au făcut parte: Dinu Patriciu, Călin Popescu Tăriceanu, Cristian Boureanu, Dan Radu Ruşanu, Crin Antonescu. Fundaţia a funcţionat în anul 2002 pentru o scurtă perioadă ca administrator la Fondul Privat pentru Dezvoltare Durabilă (fosta companie Rompetrol Sport), controlată tot de Dinu Patriciu.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Cand in aceiasi editie apar doua eseuri din partea casei, ceva nu este in regula! Pentru ca regula "niciodata doi fara trei" are aplicatie mai ales in politica! Daca 1 si 2 sunt supusi oprobiului, al treilea (uitat!?) nu trage ponoasele! Ca din greseala (subliminalul sa traiasca!) i se trage spuza pe turta necesara ! Si, liminal, "cineva" - "nu spui cine, persoana importanta!" - nu mai este credibil! Merita? Urma alege!

    1. Semnificatiile mistice ale numerelor ma impresioneaza prea putin cind am ceva concret de spus.

      In afara sa le numarati,stimate d.i.,le-ati si citit? Nu sint argumentate? Argumentele sint sofistice? 

    Hrebenciuc e deplasat prin afirmatiile pe care le face si este incapabil sa sesizeze competentele si abilitatile lui Antonescu de a scoate aceasta tara din impas. Hrebenciuc lanseaza pareri personale care sunt mai mult decat subiective ci se minte si pe el cu propriile cuvinte. Cert este ca Antonescu nu are grad de comparatie cu Geoana sau Basescu. Este demn pentru prima functia in stat si dispune de toate calitatile necesare care il califica pentru functia suprema. Gabi A.

    1. Hai Gabi A. ca m - ai lasat perplex ! Ce complex de calitati necesare functiei supreme are Crin Antonescu ?! Eu m - am straduit mult , dar in afara de un mare apetit pentru cearta si invective (era sa zic mahalageala !), nu prea am mai gasit altceva ! O persoana complet anosta , cum de fapt il recomanda si C.V. -ul , complet nesemnificativ !

      Iar daca e vorba de Dinu Patriciu , am inteles ca a facut o sponsorizare de vreo 3 milioane EUR campaniei PNL pentru prezidentiale ! Sau asta n - are nici o legatura cu Crin Antonescu ?! 

      Cum sa mai fie demn prezidentiabilul daca i s-a scuturat parfumul: nu mai miroase a crin , ci a titei; deci nu mai are danf de prezident, ce mai; un filfizon, care oricum nu e ( nici pe departe) ce pare (vrea sa para) a fi !

      Toamna oricum se scutura si crinii, nu ?? 

    Lumea va vota Crin Antonescu ! Este singurul om capabil sa conduca Romania !

    Crin nu este omul lui Patriciu. Daca e sa vobim despre nepotisme , atunci hai sa vorbim despre cum a ajuns EBA la Parlamentul European, despre cum au ajuns pe rand, Boc, Croitoru si Negoita la Guvern, despre cum a ajuns Udrea minstul turismului, fapte reale, nu povesti de adormit copiii.

    Multi ar vrea sa aiba atata demnitate si bun simt cum are Crin Antonescu ! Tocmai de aceea il critica toti si nu stiu ce sa mai faca numai sa-i strice impresia buna pe kre o am oamenii despre el.. Numai ca lucrul acesta nu se va schimba

    in loc sa stea sa ii critice pe crin antonescu sau pe dinu patriciu plus de asta nici macar nu il cunoasteiti pe dinu patriciu,sa stiti ce a realizat el...ar trebui sa il demascati odata si odata pe traian basescu!nu mai are ce cauta presedinte

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb