CĂLIN ALEXANDRU,DSU: "Ne aşteptăm ca în ianuarie-februarie să înceapă valul 5"

G.B
Miscellanea / 16 decembrie 2021

"Ne aşteptăm ca în ianuarie-februarie să înceapă valul 5"

Medicul Călin Alexandru, de la DSU, a declarat, astăzi, că se aşteaptă ca la sfârşitul lunii ianuarie-începutul lunii februarie, ţara noastră să se confrunte cu un al cincilea val al infectărilor, din cauză că varianta nouă Omicron este foarte transmisibilă. El a spus că li s-a cerut medicilor de la Unităţile Primiri Urgenţe să identifice spaţii suplimentare, potrivit Digi24.

"Din discuţiile şi estimările primite de la specialişti, ne aşteptăm ca la sfârşitul lunii ianuarie-începutul lui februarie să ne confruntăm cu un al cincilea val.

Am discutat cu colegii de la UPU. Omicron este foarte transmisibilă, dă în majoritatea cazurilor simptome uşoare, dar ne aşteptăm ca o bună parte să ajungă şi la UPU. De aceea le-am cerut colegilor să evalueze posibilitatea de extindere a spaţiilor pentru triajul pacienţilor. Sunt unităţi care au identificat spaţii în spitale, altele au posibilitatea de a aduce containere", a declarat Călin Alexandru.

La rândul lui, medicul Valeriu Gheorghiţă a atras atenţia, că din datele experţilor din Danemarca, Norvegia, Marea Britanie, dar şi din celelalte ţări limitrofe, rezultă că este înregistrată o creştere exponenţială a numărului de cazuri, cele mai multe generate de Omicron. Această variantă are o transmisibilitate mult mai mare şi capacitatea de a ocoli răspunsul imun, a afirmat el.

"Sunt deja date care sugerează şi transmiterea aerogenă, ceea ce o face mult mai contagioasă, mai ales în spaţii închise.

Ţările cel mai bine protejate vor fi cele cu rate crescute de vaccinare şi rate crescute de doză booster.

E nerelevant că avem clinic majoritatea cazurilor uşoare sau asimptomatice, acestea s-au raportat la persoane protejate prin vaccinare sau care au făcut boală anterior.

Mesajul nostru e să nu plecăm de la ideea că o să scăpăm, la cât de contagioasă e această variantă.

Să întârziem răspândirea acestei infecţii, asta se face prin mas de prevenţie, aerisirea spaţiilor închise, vaccinarea", a spus Valeriu Gheorghiţă.

El a adăugat că impactul pe transmitere este uriaş şi că în Marea Britanie a fost deja înregistrat un deces din cauza noii variante.

Gheorghiţă: Experţii din Norvegia spun că fără măsuri clare se poate ajunge la 300.000 de cazuri pe zi faţă de 1.000 câte sunt acum

"În Norvegia, experţii spun că fără introducerea unor măsuri clare de limitare se poate ajunge la 300.000 de cazuri pe zi faţă de 1.000 cât sunt acum. În Marea Britanie, se aşteaptă ca fără măsuri de limitare, să se ajungă la un milion de cazuri pe zi de la 70 - 75.000 câte sunt acum.

Impactul pe transmitere este uriaş. Nu ştim dacă persoanele vulnerabile vor face sau nu forme uşoare, dar să nu experimentăm asta. Supraveghem ce se întâmplă în ţările europene.

În Marea Britanie a fost deja înregistrat un deces din cauza Omicron, lucrurile nu sunt simple şi nu trebuie ignorate, nu trebuie să ne confruntăm cu un nou val.

Omicron e cât se poate de transmisibil", a spus Valeriu Gheorghiţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte corect, insa va fi Valul revoltelor, gherilelor, Revolutiilor si al Razboiului cel mare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb