Călin Nistor, avizat favorabil de CSM pentru funcţia de procuror şef adjunct DNA

Laura Boico
Politică / 16 mai 2016

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, astăzi, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, de reînvestire a lui Călin Nistor în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Călin Nistor a susţinut, astăzi, un interviu în faţa procurorilor CSM, în urma căruia, Secţia pentru Procurori a consiliului a dat aviz favorabil propunerii de reinvestire a magistratului în funcţia de procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Avizul va fi transmis de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, către preşedintele României. Klaus Iohannis va decide dacă semnează decretul de numire în funcţie.

"Am decis să fac această propunere în considerarea rezultatelor DNA. Rezultatele DNA se datorează unei echipe manageriale. Sunt premise foarte bune pentru a crede că reinvestirea va confirma rezultatele excepţionale al DNA. Nu este doar percepţia mea ci şi a interlocutorilor din ţară şi din străinătate. M-am întors de la Londra, de la Summit-ul Anticorupţie, unde, absolut fără excepţie, toată lumea, inclusiv premierul David Cameron, spune că, din punct de vedere al luptei împotriva corupţiei, România este o poveste de succes", a declarat Raluca Prună la CSM, conform aceloraşi surse.

La data de 26 aprilie, ministrul Justiţiei a anunţat că îi propune pe Călin Nistor şi Marius Iacob pentru noi mandate de procurori şefi adjuncţi la DNA.

Pentru desemnarea celor două propuneri Raluca Prună a avut în vedere "rezultatele obţinute în perioada primului mandat, experienţa profesională şi managerială a celor doi cât şi îndeplinirea criteriilor de integritate", a precizat ministerul.

La data de 6 aprilie preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de reînvestire în funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb