Călin Popescu-Tăriceanu propune reluarea cursurilor în toamnă pentru învăţământul preuniversitar

C.B.
Miscellanea / 27 aprilie 2020

Călin PopescuTăriceanu

Călin PopescuTăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, propune reluarea cursurilor în toamnă pentru învăţământul preuniversitar, încheierea situaţiei şcolare pe baza notelor de până acum, iar Evaluarea naţională din clasa a VIII-a şi Bacalaureatul să fie finalizate în baza mediilor din anii precedenţi.

"Eram foarte aproape să îmbrăţişez ideea reîntoarcerii copiilor la scoală de la 1 iunie. Apoi m-am gândit la măsurile care trebuie luate pentru a ne simţi copiii în minimă siguranţă şi m-a lovit groaza. Vreau să-mi trimit copilul la şcoală pe un plan gândit peste noapte de actualul ministru al Educaţiei? Sau de Ludovic Orban? Nu prea cred! Felul în care au ratat startul luptei împotriva virususului sau cum au rasolit 'şcoala online' spune totul despre felul în care ei ar putea organiza într-un timp atât de scurt reîntoarcerea în siguranţă la şcoală. Aşa că, dacă nu vrem ca ai noştri copii să devină surse ambulante de răspândit viruşi, trebuie să ne luam gândul că ei se vor întoarce la şcoală până în toamnă. Este un sacrificiu necesar", a scris Tăriceanu, luni, pe Facebook.

El consideră că perioada vacanţei mari trebuie folosită de Ministerul Educaţiei şi şcoli pentru a reface toate planurile pentru toamnă şi pentru recuperarea materiei din acest an.

"Cred că în acest an şcolar mediile trebuie încheiate pe baza notelor de până acum. Cred, de asemenea, că Bacalaureatul şi Evaluarea pentru cei din clasa a VIII-a trebuie finalizate tot în baza mediilor din anii precedenţi. Dacă Franţa, ţara care a inventat Bacalaureatul, propune soluţia asta, nu văd de ce nu am lua-o şi noi în calcul. Vacanţa cea mai mare care a existat vreodată trebuie folosită de minister şi de şcoli pentru a reface toate planurile pentru toamnă. Asta înseamnă mai puţini elevi în clase, orar decalat, programa şcolară modificată în asemenea fel încât să se poată recupera materia din acest an, contracte pentru asigurarea cu măşti de protecţie, protocoale de dezinfecţie periodică în sălile de clasă şi mijloacele de transport, decizie cu privire la Programul 'Cornul şi laptele', sistem de testare periodică a cadrelor didactice (...) Chiar credeţi că actualii guvernanţi, care nu au văzut coronavirusul nici când în Italia mureau sute de oameni pe zi, pot organiza aşa ceva în 2-3 săptămâni?", a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE mai propune ca anul şcolar 2020-2021 să înceapă decalat pentru ciclurile de învăţământ.

"Cred că merită să discutam despre posibilitatea ca anul şcolar să nu mai înceapă în aceeaşi zi pentru toţi. (...) Cred că cele trei cicluri şcolare (primar, gimnazial şi liceal) trebuie să înceapă cu o diferenţă de una sau două săptămâni între ele. Nu vreau să mă pronunţ care primul şi care ultimul. Motivul nu este doar cel al limitării aglomeraţiei în şcoli, ci mai mult pentru evitarea aglomeraţiei în concedii, pe plajă sau la munte. (...) Acest an nu este un an pierdut. Viaţa ne trece printr-o încercare din care putem să învăţăm mai multe decât din orice carte. Haideţi să nu ne panicăm. Să învăţăm să convieţuim cu virusul până când un vaccin va fi disponibil. Aşa că, haideţi să dezbatem ce e de făcut. Să nu mai lăsam decizii atât de importante doar pe mâna celor din cauza cărora suntem azi aici", a mai transmis Călin Popescu-Tăriceanu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Solutia finala va fi amanarea anului scolar pana la re-configurarea salilor de clasa astfel incat sa permita distantarea (masuta+scaun individuale). Impratirea clasei in doua loturi de cate 15 elevi e tembela - ai nevoie de un numar dublu de profesori si nu ai cum sa-i organizezi in clase si sa le faci orarul...

    Plus ca la gradinita si clasele mici, chiar nu ai cum sa tii copiii la distanta unii de ceilalti. Iar daca nu deschizi gradinitele si scolile si pentru cei mici, parintii clar nu au cu cine sa-i lase, sa mearga la munca.

    Nu se poate sa pastrezi reguli de distantare sociala si o siguranta rezonabila pentru eliminarea riscului de transmitere a virusului in scoli!!!

    Indiferent daca copii nu sunt /sau sunt mai putin afectati de virus ei sunt purtatori ai virusului. 

    Cine isi asuma raspunderea daca o mutatie intervenita la transmiterea virusului nu va ataca mortal tinerii si copii si atunci in toate scolile/casele noastre vom avea un dezastru?? 

    Am citit propunerea ISMB care este lipsita TOTAL de responsabilitate si grija fata de copii nostri. 

    E chiar asa de important (pentru niste birocrati IDIOTI) sa respectam procedurile ? Isi asuma ei responsabilitatea unui posibil genocid de dragul "incheierii anului scolar" in anumite conditii de prezenta?

    Imi este rusine ca asemenea inconstienti au putere decizionala in sistemul nostru de educatie.  

    Vin alegerile si Tariceanu va fi istorie, asa ca ne mai lasa-ne bosorogule. Elevii trebuie sa se intoarce la scoala la 1 iunie pentru a finaliza anul scolar. Atunci sa stam acasa toti ca vom mai primi bani din parti. Copiii nu vor avea nicio problema, iar profesorii sunt imuni. Asa ca lasati gargara si publicati statistici sa vedem si noi cati au murit anul trecut si daca anul asta a fost un salt al mortalitatii. Hai valea Taricene si sa numai auzim prea curand de tine.

    1. Aici nu e vorba de T sau alegeri!

      Nimic nu "trebuie" , decat poate pentru imbecilii care spun ca profesorii sunt "imuni" si copii nu vor avea nici o problema "! 

      De unde stii tu asta goguta (si la propriu si la figurat?) 

      Nu e vorba de politica, e vorba de viata stimate imbecil! Viata unor copii (daca ai avea copii atunci nu ai mai posta aiurea)! 

      NIMENI nu stie exact cum "functioneaza" virusul asta , daca e trecator, sau daca e mortal pe viitor si pentru sub 20 de ani! 

      Ne putem asuma responsabilitatea sa spunem ca nu . 

      Evident ca da , daca suntem goguta!  

      Asa ca daca esti postacul gica contra , ca goguta e clar ca esti, mai mergi si tu la o consultatie online , termina scoala generala ... 

      PS

      E plin cimitirul de inteligenti ca tine care se arunca cu capul gol si pieptul inainte 

      Dupa cum vezi acum , GOGUTA, comunicatul de presa al presedintelui demonstreaza ca oamenii gandesc si sunt responsabili (cu exceptia unui goguta ... ca tine)!.

      Da, ma da, vad ce responsabili suntem, din 89 si pana acum suntem condusi numai de Mafioti , Hoti si Securisti. Normal ca iti vine sa vomiti cand vezi o fosila ca Taricenau ca isi da cu parerea. Stai linistit ca nici IOHANNIS nu este mai departe. Vezi cate amenzi s-au dat intr-o luna pentru a face venituri la buget. Da un exemplu de tara in care amenda minima este de doua ori mai mare decat salariul minim net. Ba da aici este vorba si de politica pentru ca anula acesta vom a avea alegeri. Si ca sa intelegi mai bine, cimitirul este plin si de cei care se cred destepti ca tine. In rest sa fii sanatos.

      goguta, amenda trebuie sa fie uriasa , daca vrei sa obtii rezultate (asa s-a civilizat lumea in occident cateva decade si acum uite cume e cand arunci o tigara pe jos ... acolo, exceptand zonele de migranti)....

      Eu nu am pretentia ca sunt "destept" ,asa cum intelegi tu, dar nici nu vad numai alb sau negru asa ca tine! Mai sunt si culori, mai sunt si nuante!!!! 

      Cimitirul e plin si de destepti si de prosti asa ca toata lumea ajunge acolo (daca te consoleaza) 

      Asa cum spui : multa sanatate si adaug eu: un pic de gandire personala. 

      PS

      Daca politica este determinanta pentru tot si toate, atunci i-a ghici cine face politica?? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb