CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU: Rolul lui Kovesi - să ne blocheze accesul la fondurile europene

T.T.
Politică / 9 iulie 2019

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, afirmă că în cazul în care România ar obţine, prin Laura Codruţa Kovesi, postul de procuror şef european, acest lucru ar reprezenta, de fapt, "un măr otrăvit", întrucât fosta şefă a DNA ar urma să aibă ca "rol principal" blocarea accesului la fonduri europene pentru ţara noastră.

"Constatare: ca de obicei, în politica europeană ne ducem, din păcate, după fentă. După împărţirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania şi Franţa în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensaţie, şansele de a avea postul de procuror şef european pentru Laura Kovesi.Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda < < compensaţii > > Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post - presupunând că l-am obţine - nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al doamnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână şi ne-ar bloca cu două", a scris Tăriceanu, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

El susţine că "firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea şi anchetarea la nesfârşit a patronilor ori a managerilor".

"Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap şi au fost forţaţi să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Aşa cum azi românii află cum au lovit în subvenţiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloş, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc. Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Aşa îmi explic dezbaterile subţirele din spaţiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanţial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Preşedinte, şi nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora", mai spune Tăriceanu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pentru cate matrapazlacuri a facut de cand este in politica, dl. Tariceanu trebuia sa fie acolo unde este si dl. Dragnea acum. Daca pretinde ca este " curat" , de ce nu lasa Justitia sa hotarasca in problemele ce le are cu DNA si se ascunde in spatele imunitatii Parlamentare ?

    ......pe cuvantul meu de cetatean al acestei tari..acest INDIVID ...Tariceanu este prost de da-n gropi...Cum poti sa afirmi asa ceva ca L.K//vezi doamne ar bloca Fondurile Europene pentru Romania!!. De ce nu vorbeste de Corina Cretu ,fosta PSD-ista ...care umbla la disperare in perioada cand a fost Comisar la UE, cum incerca sa-i determine pe acesti NEMERNICI :Dragnea ,Tariceanu. Dancila..... sa faca...ceva..ceva si sa -incerce sa foloseasca aceste fonduri.. A NEMERNICUL de Tariceanu se refera la faptul ca daca noi nu FURAM nu putem folosi aceste Fonduri.. Asta Da asa o safie....

    Mare dobitoc Tariceanu ăsta. Culmea e că nu e prost, e doar dobitoc și nesimțit

    Mai nenorocitule tu ar trebui să fii în pușcărie și sa ne lipsești de inepțiile tale de zi cu zi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb