"Caltaboşul" actualizat: Peşte şi whisky

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 11 iulie 2013

"Caltaboşul" actualizat: Peşte şi whisky

Update 11:46 Un şef din poliţie, chemat la MAI

Chestorul Florentin Robescu, unul dintre adjuncţii şefului Poliţiei Române, a fost chemat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru a da explicaţii în scandalul mitei cu alimente.

----

MAI anchetează şpaga cu peşte şi băuturi pentru şefi din Poliţie

Liviu Ungureanu: "Informaţiile din presă sunt false, nu am luat şpagă"

Liviu Ungureanu, unul dintre cei care apar pe lista poliţiştilor care ar fi luat şpagă peşte şi alcool pentru protecţia unui grup infracţional din Constanţa, spune că informaţiile apărute în presă sunt total false şi că va da în judecată publicaţiile şi televiziunile care au făcut referire la numele său.

"Informaţiile din presă sunt false. Nu am luat şpagă, iar numele meu a apărut, în mod eronat, în presă", ne-a declarat Liviu Ungureanu. Domnia sa ne-a precizat că între colegii săi din Poliţie mai existau persoane cu numele de Ungureanu.

Televiziunile de ştiri au relatat, ieri, că Ministerul Afacerilor Interne anchetează presupusa şpagă cu peşte şi băuturi alcoolice pentru unii şefi ai Poliţiei, după ce ziarul Naţional a publicat, marţi, o listă cu nume de chestori care ar fi fost corupţi, ei fiind suspecţi că ar fi primit mită de la colegii lor de la Constanţa.

Caltapeşte şi wisţuică

Mita în produse alimentare nu este nici pe departe o inovaţie pe perioada crizei.

Foştii miniştri ai Agriculturii Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare pentru că au primit drept mită caltaboş şi ţuică în 2007, în plin avânt economic.

Acum, caltaboşul a fost înlocuit cu peşte, iar ţuica cu whisky şi vin.

Cazul ar avea legătură cu sechestrarea şi torturarea unui ofiţer sub acoperire trimis de la Bucureşti ca să cerceteze informaţiile potrivit cărora poliţiştii ar lua şpagă de la traficanţii de droguri din Mamaia.

Ziarul Naţional a prezentat o listă despre care susţine că există suspiciuni că ar fi fost întocmită de cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi ar conţine destinatarii "atenţiilor" săptămânale care erau trimise la Bucureşti.

În document, apar nume precum "F Robescu", "J Cucu", "Ungureanu", "Dragotă", "Bocăneală" şi "Bolboşanu".

Ziarul Naţional susţine că este vorba despre chestorii Florentin Robescu, Cătălin Dragotă, Tache Bocăneală, Claudiu Vasile "Jean" Cucu, comisarul şef Liviu Ungureanu, cel care coordonează spectaculoasa anchetă Rasdaq, şi Constantin Bolboşanu, adjunctul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Liviu Ungureanu ne-a spus că intenţionează să dea în judecată ziarul Naţional. "Nu am luat şpagă nici de la civili şi în nici un caz de la colegii mei", ne-a precizat Liviu Ungureanu, adăugând că nu este anchetat.

Domnia sa ne-a precizat că informaţiile publicate de Naţional sunt false, adăugând că nu ştie de ce autorul articolului a ales să îl prezinte ca "cel care coordonează spectaculoasa anchetă Rasdaq", şi nu a pomenit de alte investigaţii mai "şugubeţe", precum "Flota", "Petromidia" sau "Alro".

"Dacă sistemul nu îmi apără reputaţia, trebuie să o fac singur", ne-a mai spus Liviu Ungureanu.

Actualmente, Liviu Ungureanu este director general la societatea "Flaros" Bucureşti, conform datelor de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

În 2011, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) ancheta zece cazuri privind piaţa de capital, cele mai multe vizând tranzacţii suspecte realizate pe piaţa Rasdaq, declara atunci Liviu Ungureanu, din poziţia de comisar şef în IGP.

Atunci, DIICOT solicita Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare să clarifice statutul pieţei Rasdaq.

"Avem nevoie de o clarificare a statutului pieţei Rasdaq (dacă este reglementată sau nu -n.r.) pentru că nu ne jucăm cu viaţa nimănui", a declarat, atunci, Ungureanu.

Doleanţele DIICOT nu au fost îndeplinite nici până astăzi, în Parlament existând două proiecte de lege pentru clarificarea statului Rasdaq.

La finalul lunii mai, şeful IGPR, Petre Tobă, a dispus mai multe modificări ale funcţiilor de conducere din instituţie, la nivelul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţiei Control Intern şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, a anunţat IGPR. Astfel, comisarul-şef de poliţie Dragotă Marius-Cătălin, director al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), a fost mutat în interesul serviciului la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb